vrijdag 14 februari 2014

Voorbeschouwing voetbal, zaterdag 15 februari


Zaterdag neemt OWIOS het thuis op tegen FC Zutphen, Elburger SC ontvangt ESA, VSCO'61 speelt in Ermelo tegen EFC'58, sv 't Harde speelt uit tegen Hulshorst en DSV'61 speelt in en tegen Elspeet.

Hieronder de voorbeschouwingen en de wedstrijden zelf zijn uiteraard te volgen via LOEsport.nl.


OWIOS thuis tegen FC Zutphen

Zaterdag speelt OWIOS thuis tegen FC Zutphen uit Zutphen om 14.30 uur. Deze competitiewedstrijd staat onder leiding van de heer W.D. Jansen.

FC Zutphen is bezig aan een wisselvallig seizoen en staat op de 7e plaats met 23 punten uit 16 wedstrijden. De winterstop heeft FC Zutphen geen goed gedaan. Van de 3 wedstrijden werd er alleen in de eerste wedstrijd na de winterstop tegen Sparta Enschede een puntje gepakt. Verloren werd er daarna beide keren met 3-0 van DOS ’37 en koploper DFS Opheusden.

De heenwedstrijd eindigde in een 2-0 overwinning voor FC Zutphen. Breekpunt in de wedstrijd was de 1-0 op slag van rust. FC Zutphen was de beter voetballende ploeg, maar OWIOS zette daar tegenover een hecht collectief. Helaas viel de 1-0 op een ongunstig moment en in de 2e helft was OWIOS niet bij machte om de bakens te verzetten en halverwege besliste FC Zutphen de wedstrijd definitief.

In de laatste competitiewedstrijd kon OWIOS het net niet bolwerken tegen WVF. Met rust stond het 1-0 voor WVF,maar OWIOS was zeker gelijkwaardig. OWIOS had het gevoel dat er een stunt te behalen was tegen de nummer 3. Echter, binnen 5 minuten in de 2e helft stond het 3-0 en was de wedstrijd beslist. Met een eretreffer tien minuten voor tijd werd het 3-1.

OWIOS moet de momenten pakken dit seizoen om zichzelf af en toe op de kaart te zetten. De wedstrijd tegen FC Zutphen kan hiervoor een ideale gelegenheid zijn om een succesje te vieren. Met het collectief moet zich dat een keer kunnen uitbetalen. FC Zutphen zal echter de negatieve reeks willen ombuigen en om te beginnen tegen OWIOS. Het beloofd dus een interessante wedstrijd te worden op sportpark Bovenmolen.


Elburger SC ontvangt ESA uit Arnhem
Na de recente uitschakeling voor de KNVB-districtsbeker, kan Elburger Sportclub in de komende wedstrijden haar aandacht weer volledig richten op de competitie. Zaterdag bindt in dat kader de ploeg van Henk Nieuwenhuis in eigen huis de strijd aan tegen Excelsior Sportief Arnhem, oftewel ESA uit Arnhem.

Toen de huidige spelers van Elburger SC nog geen van allen het levenslicht hadden aanschouwd, stond dit duel al voor de eerste keer op het programma; dat was in het seizoen 1968-1969.
De Arnhemmers acteerden, evenals de blauw-witten, in een ver verleden ooit op het hoogste niveau van het zaterdagamateurvoetal.

ESA is een grote vereniging met ruim 1500 leden en was tot 1994 gehuisvest in Arnhem- Noord op het sportcomplex Valkenhuizen. Daarna verhuisde men naar de zuidelijker gelegen wijk Rijkerswoerd.

De seizoenstart van de Arnhemmers was ronduit belabberd en werd er slechts één puntje behaald uit de eerste zes wedstrijden. Daarna kreeg de ploeg van Dennis van Beukering de wind in de zeilen en werd er nog maar één keer verloren en dat leverde tot nu toe 18 punten op. De komende wedstrijden zal men dat aantal zeker nog willen en moèten uitbreiden om nog verder van de onderste vier plaatsen te geraken.

De uitwedstrijd destijds eindigde in een 3-1 overwinning voor de Elburgers, waarin Wim de Vries alle treffers voor zijn rekening nam.
Na twee achtereenvolgende gelijke spelen wordt het tijd voor de blauw-witten om weer eens een overwinning bij te schrijven. Dit zou een nog stevigere notering in de top vijf betekenen.

De wedstrijd op het Burgem. Bode Sportpark begint om 14.30 uur en staat onder leiding van de heer P. van der Pol.


VSCO'61 in Ermelo tegen EFC'58

Zaterdag wacht VSCO’61 de uitwedstrijd tegen EFC’58 in Ermelo. De wedstrijd op sportpark De Zanderij begint om 14:30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter J.A.M. Everlo.
EFC’58 staat met 18 punten op de negende positie op de ranglijst, maar heeft nog een wedstrijd in te halen. De ploeg zal zeker veel vertrouwen hebben geput uit de thuisoverwinningen tegen DSV’61 in haar laatste competitiewedstrijd. De Doornspijkers kregen met 4-0 op hun broek.
VSCO’61 staat met 26 punten op de zesde plek. Als VSCO’61 het seizoen nog kleur wil geven, zal het een goede reeks neer moeten zetten. Niets lijkt onmogelijk, omdat in de top van de competitie de afgelopen weken ook de nodige punten werden gemorst.
Een overwinning op EFC’58 zal in ieder geval een stap zijn in de goede richting. Thuis wist VSCO’61 de Ermeloërs met 3-0 te verslaan. Zeker geen garantie voor opnieuw een overwinning, omdat EFC’58 thuis een moeilijk te kloppen ploeg is wat veel strijd en wilskracht aan de dag legt. VSCO’61 is dus gewaarschuwd.

sv 't Harde uit naar Hulshorst
Na een vrij weekend hervat ’t Harde zaterdag weer de competitie. Twee uitwedstrijden op rij staan op het programma en de eerste daarvan is tegen Hulshorst.

Hulshorst begon als promovendus heel aardig aan de competitie, maar is inmiddels behoorlijk weggezakt op de ranglijst. Sinds 26 oktober jl. wist men niet meer te winnen, met een huidige twaalfde plek tot gevolg. In ’t Harde speelde Hulshorst echter een goeie wedstrijd, waarbij de groen-witten niet mochten klagen met een benauwde 3-2 overwinning.

Van onderschatting zal dus geen sprake zijn en in die positie verkeert ’t Harde ook helemaal niet. De groen-witten zijn weliswaar goed uit de winterstop gekomen met zeven punten uit drie wedstrijden, maar veel te vaak nog worden punten weggegeven tegen lager geklasseerde ploegen. Het doelpuntloze gelijkspel tegen Elspeet was daar een recent voorbeeld van. 
Als ’t Harde wil laten zien dat de overwinningen op Zeewolde en Hoevelaken geen incidenten waren, dan zal men ook de komende weken punten moet blijven pakken tegen de zogenaamde ‘kleine’ ploegen. Alleen dan is er nog kans op een mooie slotfase van de competitie. De aftrap zaterdag in Hulshorst is om 14.30 uur. Het duel staat onder leiding van scheidsrechter Molenmaker.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten