zondag 16 februari 2014

Elburger SC stevig in top 5 na zege op ESA (2-0)

Met slechts één nederlaag in de laatste tien wedstrijden was ESA uit Arnhem volle goed moed naar Elburg afgereisd om op de 17e competitiedag aan te treden tegen Elburger Sportclub.

De formatie van Dennis van Beukering keerde echter met lege handen naar de Gelderse hoofdstad terug en moest de volle winst (2-0) laten aan de blauw-witten, die zich door dit resultaat nog steviger in de top vijf hebben genesteld.

Door de harde schuin over het veld staande wind werden de spelers nogal bemoeilijkt in hun spel. De twee treffers vielen beiden op een gunstig moment. Op slag van rust kende de uitstekend leidende scheidsrechter P. van der Pol een strafschop toe nadat hij een handsbal van één der ESA-verdedigers binnen de beruchte lijnen had geconstateerd. Raoul Jessurun, die doorgaans wel raad weet met dergelijke klusjes, was ook nu vanaf de kalkstip trefzeker.

De tweede helft was nog maar koud op gang of de Elburgers hadden hun voorsprong al verdubbeld. Na een “korte” hoekschop van Ali Mualaa plaatste dezelfde speler de bal met een fraaie curve voor het doel en vond het hoofd van Wim de Vries die met een goed geplaatste kopbal doelman Dennis Amati kansloos liet.

De thuisclub had in de eerste helft al eerder op voorsprong moeten en kunnen komen, maar Amati vormde bij schoten van Wim de Vries en Mathijs Frik nog een sta-in-de-weg. Aan de andere kant behoefde doelman Bjarn Onderstal zijn talenten nauwelijks aan te spreken, omdat de aanvalslinie van de gasten, afgezien van een goede mogelijkheid voor Cristian Batista, vijf minuten voor rust, de Elburger-defensie niet voor al te grote problemen stelde.

Door de snelle treffer in de tweede helft ging de thuisclub wat gemakkelijker spelen, maar doelpunten leverde dit niet op. Aangezien het ESA vervolgens aan vernuft en stootkracht ontbrak konden de blauw-witten weer eens drie punten bijschrijven aan het toch al fraaie totaal.

Foto's van deze wedstrijd zijn te vinden op: adgfotografie