zondag 9 februari 2014

KV Elburg houdt het spannend

Spannend, dat geldt soms voor de wedstrijden maar momenteel vooral voor de stand op de ranglijst.
Elburg verloor ondanks grote inzet met 15-20 van Rheko uit Rheden. Met nog twee wedstrijden te gaan zit rechtstreekse handhaving er nog steeds in maar het blijft spannend tot de laatste wedstrijd.

Trainer/coach Jan de Haard heeft er al vaak op gehamerd dat het team constanter moet worden. Goede periodes in wedstrijden worden nog te veel afgewisseld met mindere periodes. Dat was zaterdag in de wedstrijd tegen Rheko niet anders. Daar komt bij dat het team schotkracht ontbeert en zo is het verlies tegen Rheko verklaard.

Elburg gaf de nummer 2 van de ranglijst in de eerste helft goed partij. De teams scoorden om en om maar in de slotfase van de eerste helft liet het schot de Elburgers in de steek. Rheko kon een voorsprong nemen van drie doelpunten zodat de rust werd bereikt met 5-8 op het scorebord.

Elburg repareerde de achterstand na rust overigens weer snel. In vier minuten tijd werd er drie keer gescoord en de stand was weer gelijk. Toch hield Rheko het initiatief. Men vond de korf gemakkelijker terwijl Elburg moest knokken voor elke bal. Tot 12-12 gingen de teams gelijk op. Daarna liet Rheko zien dat ze meer kwaliteit in huis hebben. Via 14-17 werd de eindstand bepaald op 15-20 en dat was een terechte uitslag.

Elburg blijft door dit resultaat op de 7e plaats staan. Met nog twee wedstrijden te gaan in deze zaalcompetitie zal de beslissing vermoedelijk vallen in de thuiswedstrijd tegen Noordenveld. Dat is op zaterdag 8 maart.

De doelpunten kwamen van:
Benjamin Tijdeman 4; Etienne uit de Fles 3; Jeffrey van Oene 3; Nynke de Haan 2; Jordi Immeker 1; Berthine Bruinink 1; Hetty van den Berg 1.

Elburg is nu twee weekenden vrij en pakt op zaterdag 1 maart de draad weer op met een uitwedstrijd tegen kampioen Dindoa uit Ermelo.