zondag 2 februari 2014

Fraaie zege op koploper Hoevelaken voor sv 't Harde

Door een fraaie 4-1 overwinning heeft s.v.’t Harde de kampioen-aspiraties voor v.v.Hoevelaken behoorlijk doen slinken.
Voor de gasten was dit de eerste nederlaag van het seizoen, voor de dit seizoen wisselvallige Hardenezen betekent dit dat ze het linkerrijtje in komen.

Met de uitwedstrijd nog in het achterhoofd, waarbij v.v.Hoevelaken in de allerlaatste seconde de gelijkmaker nog wist te maken, moest er deze wedstrijd iets recht gezet worden.

Het eerste half uur ging de wedstrijd gelijk op, s.v.’t Harde kreeg iets meer kansen maar de razendsnelle omschakelingen en het verzorgde veldspel van de gasten zorgde voor evenwicht.

In de 27e minuut kreeg Lars Berendes de kans om de thuisploeg op voorsprong te zetten maar hij faalde in zijn afwerking.

Drie minuten later was het wel raak, dezelfde Lars Berendes was alert en schoot de van de paal terugkomende bal, na een inzet van Matthijs Engeltjes, binnen.
Na rust maakte s.v.’t Harde van de 46e tot de 52e minuut werkelijk gehakt van v.v.Hoevelaken.
Twee doelpunten binnen 7 minuten van de prima spelende spits Dinand Dekker kwamen als mokerslagen aan bij v.v.Hoevelaken.

Dat s.v.’t Harde de wedstrijd winnend af zou sluiten was toen wel duidelijk maar automatisch sloop er toch wat nonchalance in het team. Hoevelaken wist hiervan te profiteren en kwam terug tot 3-1. De 3-2 leek ook te vallen en dat had vast tot een spannende slotfase gezorgd, maar deze goal werd afgekeurd wegens buitenspel.

Tegen het eind van de wedstrijd maakte Henk Elskamp aan iedere illusie van de koploper een eind en hij zette de 4-1 eindstand op het scorebord.

Al met al een dik verdiende overwinning voor s.v.’t Harde. Met twee uitstekend spelende backs en een scorend aanvalsduo waren de ingrediënten aanwezig om de tot dan toe nog ongeslagen koploper te trakteren op hun eerste nederlaag.