zondag 2 februari 2014

Blessureplaag blijft basketballers G.S.Stars teisteren

Zonder Michel van Houten en Roel Kramer verscheen G.S.Stars afgelopen vrijdag aan de start van hun wedstrijd tegen Grasshoppers uit Katwijk.
Center Arnoud Drost was weer genoeg hersteld van zijn griep en kon zich wel weer in het harnas hijsen.

De Elburgers begonnen sterk tegen de fysiek sterke ploeg uit Katwijk. Door veel verdedigende druk wisten guards Ruben Grootkarzijn en Jeroen Doek veel steals te pakken. Ook aanvallend was de scherpte aanwezig en wist G.S.Stars de basket makkelijk te vinden.
In de 6e minuut sloeg echter het noodlot toe en raakte spelbepaler Ruben Grootkarzijn geblesseerd aan zijn oog. Hij verliet de hal voor een bezoek aan de arts en zijn wedstrijd was afgelopen. Routinier Ronald van de Weg pakte echter de rol van Ruben goed over en de machine van Elburgers bleef op stoom.

Door scores van Joachim van de Weg en Rik van Nes weet de thuis ploeg in het tweede kwart zelfs uit te lopen naar een voorsprong van 37-25.
Dan schakelt Katwijk een tandje bij en weet hun center Jacco van Rhijn de voorsprong te verkleinen naar 42-37 bij rust.

Direct na rust start de thuisploeg echter niet scherp en Grasshoppers pakt direct een voorsprong van 5 punten. G.S.Stars klampt aan en weet de schade aan het eind van het derde kwart nog beperkt te houden tot een achterstand van 7 punten.

Bij 51-58 start het laatste kwart. De smalle selectie van G.S.Stars weet helaas de aansluiting niet te vinden. Bij de thuisploeg is de pijp leeg en de achterstand loopt verder op. Bij 67-88 eindigt de wedstrijd en is de conclusie dat het spel van de thuisploeg 3 kwarten lang stukken beter was dan voorgaande weken. De verwachting is dat Roel Kramer en Ruben Grootkarzijn op korte termijn weer inzetbaar zijn.

Aanstaande zaterdag speelt G.S.Stars om 20:00 uur in Wageningen tegen Pluto.