zondag 2 februari 2014

OWIOS opnieuw onderuit, WVF met 3-1 te sterk

In een matige wedstrijd, op een hobbelig veld waar goed combinatievoetbal nauwelijks mogelijk was, verloor OWIOS opnieuw.
Ditmaal was WVF uit Zwolle met 3-1 te sterk,na een 1-0 ruststand.

In de eerste helft leek het of er deze middag wat te halen viel voor OWIOS. WVF miste wat vaste krachten om diverse redenen en de verschuivingen binnen het elftal kwamen het spel niet ten goede. OWIOS daar in tegen speelde met veel inzet en creëerde een aantal kansen.
Deze kansen werden echter niet benut en het was Mark Peppelenbos, die na de eerste de beste goede aanval van WVF door het hart van de verdediging, in de negentiende minuut WVF beheerst op 1-0 schoot.

Tot aan de rust golfde het spel op en neer, zonder goed voetbal overigens, maar gebeurde er voor de beide doelen weinig meer. In de rust spraken de mannen van trainer Erwin Brem met elkaar door dat er nog een schepje bovenop moest, want dat er gezien het spelbeeld van de eerste helft duidelijk wat te halen viel in Zwolle vanmiddag.

Hoe anders liep het. Binnen 5 minuten in de tweede helft keek OWIOS al tegen een kansloze 3-0 achterstand aan door treffers van de gebroeders Bril. In de eerste minuut na rust scoorde Lennart Bril na een goedlopende aanval over rechts na een voorzet van Jeroen van Brummen. En na 5 minuten lag nummer drie ook in het netje achter doelman Matthijs Kuiper van OWIOS. Het was Kristian Bril die het vonnis over OWIOS voltrok.

In het verloop van de wedstrijd probeerde OWIOS meer druk naar voren te zetten. Dit resulteerde in wat kleine kansjes, maar door de ruimte die werd weggeven kreeg ook WVF kansen. Toch veerde het, wederom talrijke publiek uit Oldebroek, nog even op toen William van den Hul rond de tachtigste minuut de 3-1 aantekende.
Dit was het sein om nog meer va banque te gaan spelen. Tot grote kansen leidde dit echter niet meer. De beste kans ontstond nog aan de andere kant toen Lennart Bril snoeihard op de kruising pegelde.

Na negentig minuten floot scheidsrechter Maneschijn uit Daarleveen af en won WVF wel is waar verdiend met 3-1, maar was er toch ook het besef dat er voor de ploeg uit Oldebroek veel meer had ingezeten vandaag.

Volgende week zaterdag 8 februari is OWIOS vrij, donderdagavond 6 februari wordt er nog wel thuis een oefenwedstrijd gespeeld tegen Jong Genemuiden, aanvang 19.30u.
En op 15 februari wordt de competitie hervat met een thuiswedstrijd tegen FC Zutphen.