zondag 23 februari 2014

VSCO’61 en Zeewolde in evenwicht; 1-1

Thuis tegen Zeewolde weet VSCO’61 niet verder te komen dan een 1-1 gelijkspel. Na een vroege achterstand is VSCO’61 vooral de betere ploeg en beperkt Zeewolde zich tot het ontregelen van het spel van de Oosterwoldenaren.

De eerste en de laatste tien minuten is Zeewolde de wat betere ploeg. VSCO’61 is over het geheel van de wedstrijd de bovenliggende partij.
De eerste tien minuten breekt VSCO’61 echter op. Nadat op aangeven van Martijn Pluim Jan van ’t Oever een goede kans laat liggen voor VSCO’61 is het even later wel raak voor Zeewolde.
Op de linkerflank van VSCO’61 krijgt Ramon Chaigneau te veel ruimte en zijn voorzet pareert doelman JaapJan Schoonhoven nog wel, maar de bal belandt voor de voeten van Reinier Joustra die de 0-1 binnen prikt.

Hierna drukt VSCO’61 Zeewolde ver terug dat zich beperkt tot het ontregelen van het spel en proberen via een snelle omschakeling gevaarlijk te worden. Jammer voor VSCO’61 dat de kansen die zij krijgen, vooral een aantal keren via Jan van ’t Oever, niet kunnen verzilveren.

De tweede helft is koud begonnen of VSCO’61 weet op gelijke hoogte te komen. Gerwin de Leeuw speelt vanaf de linkerflank de bal met rechts voor het doel en Rinse van der Velde kopt mooi de 1-1 binnen.
Hierna treft Bert van ’t Hof rechtstreeks uit een hoekschop de paal en kopt Rinse van der Velde enkele malen over het doel. Beide ploegen strijden voor de volle winst, maar er wordt niet meer gescoord zodat de wedstrijd eindigt in een gelijkspel waarbij Zeewolde het meest gelukkig is.