zaterdag 15 februari 2014

VSCO'61 speelt gelijk in Ermelo tegen EFC'58

In de uitwedstrijd tegen EFC’58 in Ermelo komt VSCO’61 niet verder dan een 1-1 gelijkspel.
Over het geheel van de wedstrijd had VSCO’61 meer verdiend, maar het was vaak te onnauwkeurig in de eindpass en afronding.

VSCO’61 begint slecht aan de wedstrijd. Binnen twee minuten staat het op een 1-0 achterstand. Een terugspeelbal van Nick Koele mist de uitkomende doelman JaapJan Schoonhoven. Rick Sleurink weet ternauwernood met een sliding een treffer te voorkomen, maar de bal belandt voor de voeten van Joey Pul die de 1-0 scoort.

VSCO’61 krijgt hierna een goede kans via Bert van ’t Hof, maar hij schiet naast. In de 18e minuut weet Van ’t Hof wel te scoren. Uit een voorzet van Jan van ’t Oever scoort hij fraai met het hoofd. VSCO’61 is de bovenliggende partij en krijgt mogelijkheden om op voorsprong te komen.
De grootste is voor Rinse van der Velde maar doordat hij een schop tegen zijn ribben krijgt, gaat de vrije doortocht naar het vijandige doel niet door. Geluk heeft VSCO’61 hierna dat een kopbal van Vincent van de Heide na een vrije trap via de bovenkant lat overgaat.

De tweede helft zet VSCO’61 druk op het doel van EFC’58 en beperkt de thuisploeg zich tot verdedigen en proberen via de counter nog gevaarlijk te worden. EFC’58 krijgt geen enkele kans de tweede helft en VSCO’61 krijgt via Rinse van Velde twee goede mogelijkheden, maar beide doelpogingen gaan rakelings naast.

Al met al twee punten verloren en de complimenten van de tegenstander als best spelende team in de competitie. Om het seizoen nog enig kleur te geven, zal vanaf nu de focus moeten liggen op het behalen van de derde periodetitel dat volgende week begint tegen Zeewolde.