zondag 9 februari 2014

Green Shooting Stars laten de punten in Wageningen achter

Niet in hun vertrouwde groen, maar in het wit namen de Groenen uit Elburg het dit weekend op tegen de Groenen uit Wageningen. Beide ploegen kampen met blessures. Waar bij Pluto de vaste waarden Ben Jegen en Branko Olij ontbraken, kon coach Martin Kramer nog altijd niet beschikken over Michel van Houten en Roel Kramer.

In de basis startte gelukkig wel weer de vorige week uitgevallen Ruben Grootkarzijn. Helaas had hij wederom een ongelukkige avond en viel hij uit met een enkelblessure. Tijdens het eerste kwart ging de wedstrijd gelijk op. Thijs Dueck schoot voor de thuisploeg met scherp en was moeilijk af te stoppen. Aan het eind van dit kwart had Pluto een kleine voorsprong te pakken bij een stand van 23-16.

In het tweede kwart kwam G.S.Stars beter in de wedstrijd. Ronald van de Weg wist het netje regelmatig te vinden en Arnoud Drost werd onder de borden goed in stelling gebracht. Halverwege dit kwart was de achterstand teruggebracht tot 2 punten. Door een serie scores van Pluto speler Damiel Ermen, waaronder een knappe buzzerbeater, wist Pluto de aanval van de Elburgers te pareren. Stand bij rust: 43-35.

In het derde kwart ging G.S.Stars beter verdedigen en werden er stops gemaakt. Puntje voor puntje kropen de Elburgers dichterbij. Bij een tussenstand van 54-50 waren er nog volop kansen.

Een zwakke fase aan het begin van het vierde kwart brak echter het verzet van G.S.Stars. Door foute keuzes en slecht rebounden maakte Pluto een 12-0 run en was de wedstrijd gespeeld. Eindstand 85-70.

Aanstaande zaterdag speelt G.S.Stars om 21:00 uur in sporthal 't Huiken tegen New Stars uit Nieuwegein. In Nieuwegein werd eerder dit seizoen nog gewonnen. Een belangrijke wedstrijd in de strijd tegen degradatie dus!