zondag 23 februari 2014

Ongeloof bij OWIOS na verlies tegen Nunspeet

Blessuretijd en OWIOS zijn dit jaar geen gelukkige combinatie. Net als vorige week verloor OWIOS diep in blessuretijd onterecht de wedstrijd in en tegen Nunspeet. Een zondagsschot vanaf 25 meter dwarrelde via de binnenkant van de paal in het doel van OWIOS. Vol ongeloof staarde OWIOS naar het scorebord 2-1. Wederom geen loon naar werken.

OWIOS begon, vrijdagavond onder grote publieke belangstelling, gehavend aan de wedstrijd tegen kampioenskandidaat Nunspeet. Henrico Spronk, Ben Snoek en aanvoerder Bennie Veldhoen waren allen geschorst. Het trainersduo Brem en Buisman had een nieuw tactisch concept bedacht om Nunspeet te bestrijden. Dit pakte goed uit. Eén van de verrassingen was good-old Bernard Spronk, die in de spits geposteerd stond.
Tot de tanden toe gewapend en vol overgave speelde OWIOS deze derby. Op basis van het wedstrijdbeeld was niet te zien dat hier een kampioens-kandidaat tegen de nummer laatst voetbalde.

Binnen het kwartier leek zich een ideaal strijdplan voor OWIOS te ontwikkelen. Nunspeet speelde in een te laag tempo om het OWIOS moeilijk te maken en met een kwartier kwam OWIOS op een 1-0 voorsprong. Na een overtreding op Erik van Haagen was het Hendri Nagelhout die de bal mooi over de muur heen krulde en keeper Gerben Jan Ruizendaal het nakijken gaf.

Na het doelpunt zette Nunspeet eventjes aan met een hoger baltempo, maar lang werd dit niet vastgehouden. Meer en meer begon OWIOS erin te geloven en straalde de werklust er vanaf. Dik 5 minuten later was William van den Hul er vandoor richting het doel van Nunspeet. Met ziel en zaligheid gooide Nunspeet-verdediger Hein Daalmeijer zich voor de bal om het schot van William van den Hul te blokkeren.
In de 35e minuut sloeg het noodlot toe. Het vlagsignaal van buitenspel werd genegeerd door scheidsrechter Olde Klieverink. In het strafschopgebied hield Patrick Mensink spits Gerjan Mulder vast en werd er gefloten voor een stafschop. Gerjan Mulder nam zelf de strafschop, maar deze werd slap ingeschoten. Keeper Matthijs Kuiper bracht redding, maar de bal kwam exact weer voor de voeten van Gerjan Mulder en vervolgens was het een koud kunstje om te scoren 1-1.

In de 2e helft voelde OWIOS dat er wat mogelijk was. Nunspeet probeerde te vaak met een lange bal op Gerjan Mulder de voorwaartsen in stelling te brengen. Het centrale verdedigingsduo van OWIOS, Hendri Nagelhout en Patrick Mensink, waren heer en meester in het centrum. Alleen met een corner diende keeper Kuiper handelend op te treden.
Na een kwartier kwam OWIOS bijna op voorsprong. Een scherp aangesneden vrije trap werd via keeper Gerben Jan Ruizendaal voorlangs gekopt door Tristan Keijl. In het laatste kwartier kwamen de linies aan beide kanten te ver uit elkaar te liggen en golfde de wedstrijd op en neer, waarbij er enkele goede kansen waren voor Nunspeet. Eerst was het een voorzet van de opkomende back Hein Daalmeijer op de borst van Gerjan Mulder. Gerjan Mulder nam de bal voortreffelijk aan en uit de draai schoot hij hard op de lat.
Enkele minuten later greep Matthijs Kuiper kordaat in door zich voor de bal te gooien voordat Nunspeet gevaarlijk kon worden.

Alles en iedereen kon zich verzoenen met een gelijkspel. Totdat in de vermaledijde 93e minuut Patrick Pluim een zondagsschot van 25 meter via de binnenkant van de paal binnenschoot. Ook dit verdiende puntje diende OWIOS bij het scheiden van de markt weer in te leveren. Alom grote opluchting bij Nunspeet dat men nog steeds meedoet om de kampioensrace. OWIOS daarentegen vraagt zich af of de 93e minuut niet afgeschaft kan worden.

Opstelling OWIOS: Kuiper, Boon, Nagelhout, Mensink, Veldkamp, Van Olst, Van Haagen, Balk, Keijl (81. Maat), Van den Hul, B. Spronk (71. Van ’t Hul)