zondag 2 februari 2014

DSV'61 haakt voorlopig af bovenin

Voor de tweede keer op rij is DSV er niet in geslaagd een goede pot voetbal op de grasmat te leggen. Was vorige week EFC te moeilijk, deze week kon de ploeg van Jan de Ruiter ook geen vuist maken tegen de nummer twee Zeewolde.
Met een duidelijke 1–3 overwinning trokken de polderbewoners aan het langste eind.

Veel spelers bereikten bij DSV niet hun normale niveau. In de verdediging stond een aantal spelers op andere posities wegens de afwezigheid van Gerhard Lokhorst, maar ook middenvelders en aanvallers lieten weinig zien.

De 0–1 viel in de 23e minuut, maar deze tegenslag werd in de 34e minuut na goed doorzetten van Johan Westerink door Jochem van Essen enigszins weggepoetst met de gelijkmaker.

Daarna was de koek op voor de oranjehemden. Er werd niet goed gespeeld en zowel de tweede tegentreffer als de derde waren daarvoor karakteristiek: doelman Dekker blunderde bij de tweede en aan de derde ging onnodig en stom balverlies op het middenveld aan vooraf.

Toen de goed fluitende scheidsrechter IJsendorn voor de laatste keer floot en andere uitslagen bekend werden, bleek welke sprong DSV niet en Zeewolde wel gemaakt had. DSV zakt voorlopig naar de 5e plek terwijl Zeewolde de 2e plaats behoudt en zicht heeft op meer door de nederlaag van koploper Hoevelaken tegen sv 't Harde.

De eerstvolgende competitiewedstrijd is pas 15 februari wanneer DSV op bezoek gaat bij Elspeet.