zondag 2 februari 2014

Overtuigende overwinning voor VSCO’61

Thuis tegen Terschuurse Boys, de nummer drie op de ranglijst, weet VSCO’61 een overtuigende 4-1 overwinning te boeken. Winst voor de Kanaries wat ook broodnodig was na de twee nederlagen op rij.

Het duel tussen beide teams was van begin af aan boeiend. Beide teams gingen volop de strijd aan en zochten de aanval. VSCO’61 liet zien dat het wat makkelijker voetbalde, maar de boys uit Terschuur waren in staat via de counter gevaarlijk voor het doel van invaller-doelman Martijn Top te komen.

De start voor VSCO’61 was voortvarend. In de 12e minuut scoorde Gert Schreurs met een hard schot vanaf rand zestien de 1-0. Nadat Rinse van der Velde de 2-0 scoorde uit de rebound na een vrije trap van Bert van ’t Hof leek VSCO’61 op rozen te zitten. Gerwin de Leeuw had de kans om de wedstrijd vroegtijdig op slot te gooien, maar doelman William Liefting wierp zich voor het schot.
Hans van Essen bracht de spanning terug in de wedstrijd door met een bekeken lob verschalkte hij doelman Top. VSCO’61 had hierna pech dat een schot van Rinse van der Velde via de lat overging.

De tweede helft was koud begonnen of Ron Porte kreeg vanaf rand zestien een goede schietkans, maar hij schoot naast. VSCO’61 was hierna tweemaal dichtbij een treffer. Eerst bracht doelman Liefting redding op een vrije trap van Martijn Pluim en even later wierp hij zich in de baan van het schot van Jan van ’t Oever. Geluk had VSCO’61 dat een overtreding op Rudie Overheem binnen de zestien niet werd bestraft met een stafschop.

Het slotakkoord was voor VSCO’61 in de persoon van Martijn Pluim. In de 71e minuut ontving hij de bal uit een klutsduel en wist op een bijzonder fraaie manier met een lob de 3-1 te scoren. Zijn eerste doelpunt dit seizoen, mede vanwege een langdurige blessureperiode. Deze bevrijdende treffer werkte zalvend op de linkeraanvaller en drie minuten later wist hij overtuigend de 4-1 binnen te schieten.

Een mooie en verdiende overwinning voor de ploeg van hoofdtrainer Wilfred Westerhuis dat in Gert Schreurs deze middag de man van de wedstrijd in haar gelederen had.