zondag 2 februari 2014

Elburger SC slikt in blessuretijd nog de gelijkmaker van Unicum

Het had niet veel gescheeld of Elburger Sportclub was in de uit-wedstrijd tegen Unicum in Lelystad met de volle winst aan de haal gegaan, wat overigens onverdiend zou zijn geweest. 
In de extra tijd wist de thuisclub middels Neville Brown toch nog een terechte 2-2 eindstand op de borden te brengen.


De ploeg van oud-profvoetballer Edwin van Ankeren, die zich gesterkt voelde door de 2-0 winst vorige week tegen stadgenoot Lelystad ’67, was vooral in de tweede helft de bovenliggende partij. Techniek en snelheid waren de belangrijkste wapens waarmee de thuisclub de Elburgers tegemoet trad.

In het eerste part wogen beide partijen nog redelijk tegen elkaar op en het waren zowaar de blauw-witten die, voor deze gelegenheid gestoken in het fraaie uit-tenue, aan de leiding kwamen. William Huenestein bereikte met een fraaie voorzet Wim de Vries die de bal vervolgens achter doelman Sander van de Kleij tikte. 
Unicum kwam via de flanken diverse malen gevaarlijk door en de gelijkmaker van Youssof Tokhi was dan ook het gevolg.

Vlak voor de thee verzuimden de broertjes Marco en Wim de Vries beurtelings hun ploeg opnieuw op voorsprong te zetten.

Na de hervatting was het overwegend de thuisclub dat de toon aangaf, maar bij één van de weinige gevaarlijke tegenstoten waren het opnieuw de Elburgers die aan de leiding kwamen door een fraaie treffer van de sterk spelende Richard Boer.

Dat die gelijkmaker pas heel laat tot stand kwam was enerzijds te wijten aan de schotloosheid van de eigen voorwaartsen en anderzijds aan het massale verdedigen van de blauw-witten.

Onder het motto vrouwen en kinderen eerst nam de druk van de thuisclub in de slotfase steeds meer toe waarbij de hoekschoppen als zoete broodjes over de toonbank vlogen, met als gevolg een rechtvaardige 2-2 eindstand.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten