vrijdag 21 februari 2014

Voorbeschouwing voetbal, 21 en 22 februari

Vanavond begint het voetbalweekend al omdat OWIOS het dan opneemt in en tegen Nunspeet (19.30 uur). De rest van de verenigingen komen gewoon op de zaterdagmiddag in actie. In de 2e klasse G zal de Elburger SC proberen te winnen in en tegen Hierden. 
In de 3e klasse B krijgt VSCO'61 titelkandidaat Zeewolde op bezoek, sv 't Harde speelt in Heerde tegen hekkensluiter SEH en DSV'61 speelt thuis tegen de koploper Hoevelaken.

Al met al mooie wedstrijden op het programma, te volgen via LOEsport.nl


Nunspeet - OWIOS, derby met verschillende belangen

Nunspeet voetbalt vrijdag thuis tegen OWIOS. De thuisploeg is in de race voor promotie naar de hoofdklasse en moet winnen. De Oldebroekers daarentegen kunnen degradatie nauwelijks meer ontlopen maar blijven hopen op een wonder. 
,,Opgeven? Nooit”, zegt OWIOS-voorzitter Jacko van den Bosch. 
Een vooruitblik met beide teams. Voor Kees Heiwegen, voorzitter van Nunspeet, staat de ontmoeting met OWIOS vooral in het teken van het 90-jarig bestaan van de club. ,,Het is de kick-off van onze jubileumviering. Na afloop is er in de kantine een optreden van Susan Kerklaan en staat er voor sponsoren een hapjesbuffet klaar. Ik reken op een hoge opkomst en een mooie wedstrijd.”
 Rob McDonald, trainer van Nunspeet, bekijkt de wedstrijd vanuit een ander perspectief. ,,Ik wil kampioen worden en promoveren. Dat betekent dat we moeten winnen.” De vorige ontmoeting eindigde in 2-2. McDonald: ,,We speelden toen een slechte eerste helft en stonden in de rust met 2-0 achter. De tweede helft ging gelukkig beter.” 
Na een korte stilte ,,We spelen vaak zwak tegen mindere ploegen en goed tegen sterkere. We moeten OWIOS niet onderschatten en scherp blijven.” Hoe doet hij dat? Lachend: ,,Door mijn spelers te herinneren aan die eerste helft. Dat zijn ze nog niet vergeten.”

Nunspeet-aanvaller Gerjan Mulder verbaast zich over de klassering van OWIOS. ,,Ik heb dit seizoen tegen mindere clubs gespeeld.” De wedstrijd tegen OWIOS is voor hem speciaal. ,,Omdat het een derby is, maar vooral omdat mijn moeder uit ’t Loo komt. Ik heb er familieleden wonen die supporter zijn van OWIOS. Prachtig om juist dan te scoren.” En serieus: ,,We weten dat we moeten winnen, maar gaan daar zeker niet van uit.”

 Voorzitter Van den Bosch van OWIOS zag zijn ploeg vorig jaar onverwachts promoveren naar de eerste klasse. ,,We waren daar eigenlijk nog niet klaar voor. Tel daarbij de nodige pech en de huidige lage klassering is verklaard. Natuurlijk geven we niet op. We gaan voor de leuke dingen en als we degraderen dan is het met opgeheven hoofd.” De wedstrijd van vrijdag ziet hij met vertrouwen tegemoet. ,,Voor dit soort duels is de ranglijst geen graadmeter. De publieke belangstelling zorgt ervoor dat spelers zich extra willen bewijzen.”
 Dat geldt ook voor OWIOS speler William van den Hul. ,,Het is voor mij sowieso een bijzonder duel. Ik heb een jaar bij Nunspeet gevoetbald én ik werk in Nunspeet.” Zijn verwachting: ,,Een open en interessant duel tussen ploegen die beiden willen winnen. Met een gelijk spel schieten we niets op.” Teamgenoot Patrick Mensink: ,,Vorige week hebben we gekscherend vastgesteld dat we dit seizoen nog dertig punten kunnen halen. We zullen alles doen voor een goed resultaat.”

Nunspeet-OWIOS begint om 19.30 uur. Klanten van Rabobank Noord Veluwe hebben op vertoon van hun bankpas gratis toegang.

Bron: owios.nl / veluweland.nl


Elburger SC op bezoek bij oude rivaal Hierden  

Door de uitslagen van afgelopen zaterdag is KHC aan de leiding gekomen in de 2e klasse G. In het kielzog van de Kampenaren delen Veensche Boys en het uitstekend presterende Elburger Sportclub, met een achterstand van twee punten, de tweede en derde plaats, terwijl asv Dronten met één punt minder de vierder plaats bezet. 
De verschillen in de kopgroep zijn dus marginaal en het belooft dan ook een spannende ontknoping van de competitie te worden.
Nummer vijf, v.v. Hierden, zit met een achterstand van drie punten op de blauw-witten op het vinkentouw en a.s. zaterdag bindt Elburger Sportclub in die plaats de strijd aan tegen deze oude rivaal.

We herinneren ons ongetwijfeld het cruciale duel, bijna drie jaar geleden, tussen beide ploegen waarin de formatie van de toenmalige trainer Wout Sleurink, promotie naar de 1e klasse bewerkstelligde.
Ook Hierden slaagde er een jaar later in te promoveren, maar inmiddels zijn beide ploegen weer terug in de 2e klasse.
De rood-witten zijn aan een uitstekende reeks bezig en bleven al acht wedstrijden op rij ongeslagen. Afgelopen zaterdag werd Lelystad ´67 op eigen terein met 3-1 verslagen.

Elburger Sportclub leed de laatste zeven duels ook geen (competitie)nederlaag meer en stuurde ESA met lege handen naar Arnhem terug.
Het belooft dus een interessant duel te worden, waarin de Elburgers tot het uiterste zullen moeten gaan om in het spoor te blijven van de koploper en om Hierden op achterstand te houden.

De wedstrijd op sportpark Mheenzicht staat onder leiding van de heer J. Klein Gansey uit Nijverdal en de aftrap is om 14.30 uur.


VSCO’61 tegen titelkandidaat Zeewolde

Zaterdag speelt VSCO’61 thuis tegen Zeewolde. De wedstrijd in Oosterwolde begint om 14:30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter W.M. Kieft.
Zeewolde ontpopt zich als een belangrijke kandidaat voor de kampioenstitel. Slechts drie punten scheidt de formatie van hoofdtrainer Gert Visscher nog van koploper Hoevelaken. 
Nadat de eerste competitiewedstrijd na de winterstop verloren ging in en tegen ’t Harde werden de drie daarop volgende wedstrijden allen gewonnen. Afgelopen zaterdag moest SP Teuge buigen voor de dadendrang van de polderbewoners. Zelfs de tweede periodetitel lonkt, maar daarbij is men wel afhankelijk van het resultaat van het restant van het inhaalduel tussen Hatto Heim en SP Teuge.

VSCO’61 kan zich na het gelijke spel van vorige week in Ermelo tegen EFC’58 volledig richten op de derde periode. Dat lijkt nu nog de enige mogelijkheid om kans te maken op promotie naar de tweede klasse. Tegen EFC’58 was VSCO’61 de bovenliggende partij en had zeker ook meer verdiend, maar het kwam niet verder dan een 1-1 gelijk spel. Tegen runner-up Zeewolde is het een uitgelezen mogelijkheid om te laten zien dat de Kanaries geen genoegen nemen met een kleurloos seizoen.

De uitwedstrijd verloor VSCO’61 met 1-0 na een redelijk gelijk opgaande wedstrijd. Wie zaterdag aan het langste eind zal trekken is moeilijk te voorspellen. Gelet op de vorm waarin Zeewolde momenteel verkeerd, lijken zij in het voordeel. VSCO’61 heeft echter het thuisvoordeel en zal er van doordrongen zijn dat winst essentieel is om een rol van betekenis te kunnen spelen in de derde periode.


Voorbeschouwing op SEH - sv 't Harde

Zaterdag staat er wederom een uitwedstrijd op het programma voor ’t Harde, ditmaal tegen hekkensluiter SEH.

De ploeg uit Heerde staat weliswaar onderaan met slechts negen punten, maar juist de laatste twee wedstrijden werden in winst omgezet, waardoor de eerste overwinningen van het seizoen een feit zijn. Vorige week won SEH knap met 3-1 bij Zwart-Wit. Daarmee krijgt men Oene en Teuge in het vizier en blijft er zicht op handhaving.

’t Harde zal zeker gewaarschuwd zijn, onder meer door het gelijke spel eerder dit seizoen tegen SEH. Ondanks het veldoverwicht kwamen de groenwitten toen toch op achterstand en werd er in de slotfase ternauwernood een gelijkspel uitgesleept. Vorige week tegen Hulshorst lukte dat niet en werd er een zeer teleurstellende 2-1 nederlaag geleden. Niet de eerste keer dat ’t Harde punten verliest tegen een lager geklasseerd team dat een verdedigende speelwijze hanteert.


Hopelijk hebben de Hardenezen hier tegen SEH een beter antwoord op en kan de lijn van vlak na de winterstop weer worden doorgetrokken. De wedstrijd in Heerde op sportpark De Eeuwlanden begint om 14.30 uur. Het duel staat onder leiding van scheidsrechter Rorije. 


DSV'61 ontvangt  koploper Hoevelaken

Hoevelaken leek onbedreigd op het kampioenschap af te stevenen maar ook zij blijken toch te verslaan te zijn. Door wat misstappen is de voorsprong op de nummer 2, Zeewolde, nog maar 3 punten.
Omdat de rest van de clubs in de top allemaal erg wisselvallig zijn dit seizoen, waaronder ook de Doornspijkers, is het gat tussen de nummer 2 en 3 inmiddels 5 punten.
De strijd om de titel lijkt dus ook tussen Hoevelaken en Zeewolde te gaan. Op de voorlaatste speeldag treffen beide teams elkaar nog.

Maar de oranje-zwarten zullen, na slechts 1 punt uit de laatste 3 wedstrijden, er alles aan doen om punten te pakken. De huidige 5e plaats op de ranglijst zullen ze koste wat het kost vast willen houden en bij een overwinning houden ze plaats 3 in het vizier.

In de eerdere ontmoeting tussen beide clubs trok Hoevelaken met 3-2 aan het langste eind.

Op sportpark "de Haere" zal scheidsrechter R.J. Bruggeman om 14.30 uur voor het eerst gaan fluiten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten