zaterdag 15 februari 2014

Geslaagde sponsoravond bij de Elburger SC

Scheidsrechter Bas Nijhuis
Internationaal topscheidsrechter Bas Nijhuis werd tijdens de geslaagde sponsoravond door zijn assistent Coen Droste aangekondigd als ‘kampioen rode kaart trekken’. De toon was gezet voor een heerlijk avondje voetbalhumor in een goed gevulde kantine van de Elburger Sportclub.

‘Vlaggert’ Droste was zelf ‘helaas geflopt als scheidsrechter ‘diende Nijhuis Droste meteen van repliek.


Coen Droste is echter wel trots op de snelheid waarmee Nijhuis zich over de velden begeeft. ‘Hij zou niet misstaan in de verdediging van Ajax’.

De aanwezige sponsoren van de club werden getrakteerd op smeuïge verhalen waar ‘de balkonscène’ natuurlijk niet kon ontbreken. Want wie wil nu niet weten waarom Nijhuis in januari door de KNVB werd geschorst vanwege misdragingen tijdens het trainingskamp in Turkije? Het ging natuurlijk nergens over, verdedigde Nijhuis zijn ‘gedrag’.

20 uur per week is Nijhuis in dienst van de KNVB en heeft daarnaast dus tijd ‘voor dit soort dingen’, zoals de voetballezingen. Zo’n akkefietje als doelman Esteban (AZ) die een paar jaar werd aangevallen door een supporter in de Arena en daarvoor rood kreeg van Nijhuis is volgens Droste ‘goed voor de handel’ doelend op de schnabbels met voetballezingen.

Het publiek in Elburg kreeg een levendig multimediaspektakel voorgeschoteld met tal van wedstrijdsituaties. Daarin zat ook de serieuze ondertoon, het begrip hebben voor de korte tijd die de arbiters hebben om een beslissing te nemen.

Het laatste deel van de avond bestond uit de sportkwis.
Ineens zat de zaal vol ‘vlaggerts’ die 10 spelsituaties kregen voorgeschoteld. Klussenier Bennie Prophitius bleek over het scherpste spelinzicht te beschikken. Hij won de hoofdprijs die het arbitrale duo ter beschikking had gesteld, een doos Droste (what’s in a name) bonbons, ‘mogelijk over de houdbaarheidsdatum’ volgens Coen Droste.

Na afloop draaide het duo nog gezellige muziek uit de grensstreek en bleef het nog lang gezellig in de kantine.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten