maandag 3 februari 2014

22.500 euro via schaatsteam Van Werven naar goede doelen

Tijdens het verblijf op de Weissensee heeft de stichting waaronder team Van Werven opereert 22.500 euro geschonken aan goede doelen. 10.000 euro daarvan ging naar Weissensee4Kids, 12.500 euro ging naar het René Kids Centre.


Drie medewerkers van hoofdsponsor Van Werven en zes leden van de businessclub van team Van Werven schaatsten de Alternatieve Elfstedentocht op de Weissensee en samen met de overige businessclubleden, sponsoren en relaties schaatsten zij het bedrag bij elkaar. Jaarlijks doneert de stichting We Recycle and Sport 4Kids aan goede doelen, maar nog nooit was het bedrag zo hoog. De afgelopen twee jaren doneerde de stichting 31.000 euro in totaal.


Herman van der Zande, Marcel Straatman en Herman Schoo overhandigen de cheque namens de werknemers van Van Werven aan Weissensee4Kids oprichters Stefan en Marije van Dijk.





Weissensee4Kids is een schaatsevenement op de Weissensee dat ‘kinderen met een moeilijke start’ helpt. Ronald McDonald en Orange Babies zijn de twee organisaties gesteund worden door Weissensee4Kids. Het René Kids Centre is opgericht door René Ruitenberg en vangt in de armste wijk van Rehoboth in Namibië kinderen op die op eigen kracht de vicieuze cirkel van armoede, hopeloosheid en apathie niet kunnen doorbreken.

Schaatsteam zet mensen in beweging
Het doel van stichting We Recycle and Sport 4Kids (WRS4K) is om goede doelen, sportieve ambities en zakelijke contacten met elkaar te combineren. “Ons succesvolle schaatsteam heeft voor de hoofdsponsor niet alleen commerciële waarde”, zegt voorzitter Wilfred van Werven. “Het heeft ook de kracht om mensen te binden en in beweging te krijgen. Het zakelijke netwerk dat is ontstaan rondom het team zorgt ervoor dat we dit kunnen doen.”


Hendrik-Jan Borsboom, Wilfred van Werven, Peter Bakker, Eric Platte, Frank van den Dragt en Hugo Doornhof overhandigen de cheque aan RKC-oprichter René Ruitenberg.
Drie jaar geleden startte de stichting WRS4K. In die drie jaar groeide het schaatsteam uit tot één van de meest succesvolle, raakten meer dan dertig bedrijven betrokken bij de businessclub en werd in totaal 53.500 euro overgemaakt. “We werken er naar toe om niet alleen geld te doneren, maar met alle expertise die we inmiddels via de businessclub hebben verzameld, relevant te zijn voor kinderen die het moeilijk hebben. Zo startten we binnenkort met een afvalproject in Namibië, waar onder andere Van Werven haar kennis gaat delen.”


Geen opmerkingen:

Een reactie posten