zondag 23 februari 2014

Spectaculair gelijkspel voor DSV'61 tegen de koploper

Voor de vierde achtereenvolgende keer kon DSV geen driepunter bijschrijven: in de wedstrijd tegen koploper Hoevelaken kregen de oranjehemden in de 88e minuut de 3–3 om de oren.
De resterende tijd was te kort om de verdiende overwinning binnen te halen.

Hoewel DSV in de 6e minuut vanuit het niets op een 0–1 achterstand kwam, konden zij de warme thee toch met een 2–1 voorsprong begroeten. In de 9e minuut was Gerrit Hoekert op snelheid de doelman van Hoevelaken de baas en hij zorgde voor de gelijkmaker.
Ook bij de tweede treffer was snelheid van doorslaggevend belang. Johan Westerink reageerde tussen een viertal Hoevelaken-spelers zeer alert en liet met een boogbal de tweede DSV treffer aantekenen.

Deze treffer viel in een fase waarin Hoevelaken erg irritant speelde en veel overtredingen nodig had die op het randje waren. De scheidsrechter deed dat af met drie gele kaarten zodat het elftal mocht blijven staan. Ook de DSV-ers Juffer en Bakker(zelfs 2x) liepen tegen geel aan met verstrekkende gevolgen: beiden worden geschorst.

Na de thee kreeg DSV in de 56e minuut een treffer tegen waartegen fel geprotesteerd werd. In de voorafgaande aanval nam de scheidsrechter resoluut het vlagsignaal voor buitenspel van de assistent-scheidsrechter van Hoevelaken over, terwijl hij in de tegenaanval eenzelfde vlagsignaal van de DSV-assistent negeerde en de treffer toekende: 2–2.

DSV liet zich niet intimideren en bleef proberen voetballend een oplossing te vinden. Dat werd met de 3–2 van Gerrit Hoekert na een goede assist van Johan Westerink beloond. De technische staf verruilde toen de aanvallers Hofmeijer en Westerink voor Fransman en Haverkamp, maar helaas bleek dit niet genoeg voor de drie punten, omdat Hoevelaken in de slotminuten alsnog op 3–3 kwam.