zondag 9 februari 2014

Bekeravontuur Elburger SC voorbij na nederlaag tegen WSV

Bij een positief resultaat had Elburger Sportclub in de achtste finale om de KNVB-districtsbeker een aantrekkelijke tegenstander mogen begroeten;
Hoofdklasser VVOG uit Harderwijk zou dan in Elburg de volgende tegenstander zijn geweest.

De blauw-witten gingen in de vierde ronde echter met 2-0 onderuit tegen zondag 2e klasser WSV uit Apeldoorn, waardoor het bekeravontuur ten einde is. De aandacht kan nu weer volledig worden gericht op de belangrijke(re) competitie.

In de eerste helft van deze niet al te hoog staande bekerwedstrijd was het overwegend de thuisclub dat de lakens uit deelde en de Elburger-verdediging diverse malen in verlegenheid bracht. Met name aan de rechterkant kreeg WSV zeeën van ruimte waar dan ook het meeste gevaar vandaan kwam. Nadat Jos de Gram, die voor deze gelegenheid overigens met verve zijn doel verdedigde, al enkele malen op de proef was gesteld, kwam de thuisclub na een kwartier spelen middels een rake kopbal aan de leiding.

Stootkracht en venijn waren de belangrijkste factoren waar het bij de Elburgers aan ontbrak, al de hadden de kansen voor Wim de Vries en Raoul Jessurun zomaar voor de nivellering van de stand kunnen zorgen.

Na de hervatting hadden de blauw-witten hun strijdwijze enigszins gewijzigd, waardoor de linies wat dichter op elkaar speelden.
Vanaf de linkervleugel ontstond er vervolgens wat meer dreiging maar echte kansen leverde dit niet op. Hoewel de thuisclub enkele malen dichtbij een tweede treffer was, mochten de Elburgers lange tijd de hoop blijven koesteren op de eventuele gelijkmaker. Vijf minuten voor tijd haalde WSV toch definitief de trekker over.

De wedstrijd werd in goede banen geleid door scheidsrechter De Boer uit Harderwijk, die werd bijgestaan door twee neutrale assistent-scheidsrechters.