zondag 16 februari 2014

OWIOS pakt geen punten tegen FC Zutphen

In het duel tegen FC Zutphen heeft OWIOS verzuimd punten te pakken. OWIOS verloor thuis in blessuretijd met 2-3.

OWIOS had deze wedstrijd de mogelijkheden, maar als doelpunten gemakkelijk weggegeven worden, wordt het heel lastig om een gelijkspel of zelfs een overwinning uit het vuur te slepen.

In de 5e minuut keek OWIOS reeds tegen een 0-1 achterstand aan. Met een bekeken kopbal scoorde Jeroen Luijkman tussen twee verdedigers van OWIOS en rolde de bal in het doel. OWIOS rechtte de rug en na een kwartier werd William van den Hul net teveel naar buiten gestuurd en zijn schot werd met de voet door keeper Dominic van Hoof tegengehouden.
Vlak daarna onderschepte Cornell Balk de bal en met een versnelling liet hij twee verdedigers van FC Zutphen de hielen zien, maar te gehaast schoot hij oog-in-oog met keeper Van Hoof over.

In de 19e minuut werd een schot op doel van Jeroen Luijkman verwerkt tot corner. Deze strakke corner van FC Zutphen werd bij de eerste paal knap binnengekopt door de inlopende Jeroen Luijkman 0-2. Met het half uur werd eerst nog keeper Van Hoof aan het werk gezet door William van den Hul en vlak daarna diende Matthijs Kuiper handeld op te treden.
De eerste helft leek op een 0-2 ruststand te gaan eindigen. In blessuretijd verzond Bennie Veldhoen een pass op William van den Hul. Zijn directe tegenstander werd uitgekapt en met links werd de bal fraai langs keeper Van Hoof geschoten.
Op een goed moment vlak voor rust was daar de aansluitingstreffer 1-2.

OWIOS rook dat er wat meer in zat en ging in de tweede helft op jacht naar de gelijkmaker. Na eerst enkele speldenprikken van FC Zutphen zette na een kwartier Patrick Mensink goed druk, veroverde de bal en stoomde op naar de achterlijn. Zijn voorzet was perfect op William van den Hul, maar zijn goede kopbal werd voortreffelijk gepareerd door keeper Van Hoof.
Twee minuten later was daar dan toch de gelijkmaker. Een vrije trap op randje 16 werd knap binnengeschoten door Bennie Veldhoen 2-2. In de 67e minuut ontving Yessin Maskoul de rode kaart wegens natrappen. Iedereen van OWIOS ging er eens goed voor zitten.
Een kwartier voor tijd stormde Erik van Haagen naar voren en speelde de bal op William van den Hul en diens voorzet op Bennie Veldhoen kreeg teveel hoogte waardoor de bal door de wind te lang bleef hangen in de lucht. Uiteindelijk schoot Bennie Veldhoen hierdoor voorlangs. Vlak hierna stormde Cornell Balk op en zijn voorzet werd losgelaten door keeper Van Hoof. Voordat OWIOS gevaarlijk kon worden schoot FC Zutphen de bal ver weg. FC Zutphen speelde, ondanks 10 man, met 3 spitsen en kreeg hierdoor langzaam meer grip op de wedstrijd zonder echt gevaarlijk te worden.

Iedereen had zich al verzoend met een gelijkspel, totdat in de 93e minuut een voorzet voor de goal van OWIOS gegooid werd. In plaats van vrouwen en kinderen eerst en de bal sportpark Bovenmolen af te rossen werd er apathisch afgewacht. “ Dank je wel,” zei wederom Jeroen Luijkman en met de punt van zijn schoen tikte hij zijn derde achter keeper Mathijs Kuiper; 2-3 en bezorgde hiermee een fikse teleurstelling in het OWIOS-kamp.
Een nederlaag die zeker niet had gehoeven en indien men verdedigend meedogenloos was, had er zeker meer ingezeten. As. vrijdag voetbalt OWIOS tegen Nunspeet in Nunspeet om 19.30 uur.

Opstelling OWIOS: Kuiper, Snoek, Spronk, Nagelhout (89. Bultman), Veldkamp, Van Olst, Mensink (Schoeber), Van Haagen, Veldhoen, Van den Hul, Balk