zondag 23 februari 2014

sv’t Harde laat kansen liggen tegen SEH

De sv 't Harde kwam zaterdag niet verder dan een teleurstellend 1-1 gelijkspel tegen SEH uit Heerde.
Opnieuw puntenverlies voor de groen-witten tegen een laag geklasseerd team.

Het eerste kwartier was duidelijk in het voordeel van s.v.’t Harde dat veelal de lange bal hanteerde en gokte op de snelheid van Henk Elskamp.
Hierna kreeg SEH grip op het gekozen concept en had het, na wat kleine mogelijkheden van ’t Harde, de beste kans op voorsprong maar doelman Grootkarzijn en de lat brachten redding.
Vlak voor rust had de voorsprong zeker een feit moeten zijn maar de kopbal van Dinand Dekker was te slap en het schot van Michael Jeensma eindigde ook op de lat.

Na de rust had er maar één team recht op een voorsprong maar de legio kansen werden met de regelmaat van de klok gemist.
In de 55e minuut een pegel van Matthijs Engeltjes op de paal, in de 62e minuut een zuivere handsbal binnen de zestien werd slechts beloond met een corner en als het dan toch tegen zit scoort SEH in de 65e minuut toen hun eerste kans van de tweede helft via een rebound werd binnen getikt.

s.v.’t Harde besefte dat het niet opnieuw tegen een nederlaag aan mocht lopen en zette meer druk.
In de 78e minuut resulteerde dit dan toch in de gelijkmaker toen Michael Jeensma vanaf de rechterkant een lob over de keeper van SEH plaatste en met behulp van één van de verdedigers viel de bal binnen.
In de slotfase liep het bijna nog catastrofaal af toen Matthijs Engeltjes de bal over zijn eigen doelman kopte maar gelukkig bracht de lat opnieuw redding.

Al de gecreëerde kansen zijn zeker hoopgevend maar de matige afronding is ronduit zorgwekkend.