zondag 23 februari 2014

Elburger SC mag blij zijn met puntendeling

Dat Elburger Sportclub na vijfenveertig minuten spelen in de uitwedstrijd tegen Hierden `slechts` met 1-0 achter stond mocht een klein wonder heten. In dit duel, dat tenslotte in een puntendeling (1-1) eindigde, kwamen de blauw-witten er in de eerste helft nauwelijks aan te pas.

Bovendien moet Wim de Vries, al vroeg in de wedstrijd, met een naar het zich aanvankelijk liet aanzien ernstige blessure het veld verlaten; achteraf viel het gelukkig mee.
Nadat de thuisclub al diverse malen zeer gevaarlijk voor het doel van Bjarn Onderstal was verschenen en paal en lat bij schoten van o.a. Stefan Jansen de Elburgers nog te hulp waren gekomen, moest de zich dapper werende Onderstal uiteindelijk toch capituleren voor een onhoudbare treffer van Michael Roelofsen.

Een dreigende tweede treffer zou wellicht de doodsteek hebben betekend voor de blauw-witten, die aanvallend nauwelijks in het stuk voorkwamen. De Elburgers haalden echter zonder verdere kleerscheuren het rustsignaal van scheidsrechter J. Klein Gansey uit Nijverdal.

Trainer Jan Jaap Kooistra bij de thuisclub zal na de hervatting nog wel eens terug hebben gedacht aan de vele kansen van zijn voorwaartsen, want de Elburgers waren nu beter bij de les en gaven bovendien veel minder ruimte weg.
De meeste dreiging van de blauw-witten kwam vervolgens vanaf de rechterkant en binnen tien minuten viel toch nog onverwachts de gelijkmaker. Na een goede combinatie haalde de inmiddels in de ploeg gekomen William Huenestein fraai uit en zijn diagonale schot verdween onhoudbaar voor doelman Tristan Sio in de kruising.
Dat was overigens één van de weinige wapenfeiten van de Elburgers die zich, ondanks aandringen van Hierden, verder uitstekend  staande hielden en mochten met deze puntendeling zeker niet ontevreden zijn.