zaterdag 14 december 2013

VSCO’61 boekt ruime winst op SEH

In haar laatste competitiewedstrijd voort de winterstop weet VSCO’61 de uitwedstrijd te winnen tegen rode lantaarndrager SEH.
Na een vroege 0-1 voorsprong, maakt VSCO’61 het zichzelf nog lastig door geen controle op de wedstrijd te krijgen.

Pas in de tweede helft lukt dit wel en wordt uitgelopen naar een ruime 0-5 overwinning.

Nadat Jan van ‘t Oever al eerder dicht bij een treffer was, scoort hij in de 14e minuut de 0-1. Uit een vrije trap van Gerwin de Leeuw verlengt Rinse van der Velde met het hoofd en is Van ’t Oever trefzeker. Hierna krijgt de vrij lopende Bert van ’t Hof nog een grote kans, maar door een slechte balcontrole gaat de bal naast.

Hierna is het SEH dat de beste kansen krijgt. Doelman JaapJan Schoonhoven weet redding te brengen op een schot van Erik Barneveld en Gert Schreurs haalt een inzet van Frank Olthuis van de lijn. De hardwerkende Heerdenaren hadden in die fase zeker een doelpunt verdiend.

De tweede helft geeft een ander beeld. Door wat omzettingen heeft de ploeg van hoofdtrainer Wilfred Westerhuis meer controle op de wedstrijd. In de 55e minuut resulteert dit in de 0-2 van Gerwin de Leeuw op aangeven van Rinse van der Velde. De Leeuw scoort in de 71e minuut zijn tweede treffer nu op aangeven van Jan van ’t Oever.

In de slotfase wordt de voorsprong naar 0-5 getild. Eerst weet Rinse van der Velde uit de draai doelman GertJan Barneveld te verrassen en even later geeft de VSCO-spits Alwin Zieleman een niet te missen kans wat de 0-5 betekent en VSCO’61 op een totaal aantal punten van 23 uit 13 wedstrijden brengt en een vijfde plek op de ranglijst.