vrijdag 13 december 2013

Voorbeschouwing voetbal, zaterdag 14 december

Zaterdag 14 december staat de laatste speelronde van 2013 op het programma.

In de 1e klasse D speelt OWIOS in Ede tegen een concurrent in de strijd om degradatie, namelijk Blauw Geel'55 dat twee plaatsen hoger staat.
Elburger SC gaat in de 2e klasse G naar Voorthuizen waar hekkensluiter VVOP de tegenstander is.
In de 3e klasse B speelt VSCO'61 in Heerde tegen hekkensluiter SEH, sv 't Harde krijgt EFC'58 op bezoek en DSV'61 neemt het thuis op tegen Zwart-Wit'63.

Dit alles is natuurlijk weer te volgen via LOEsport.nl.


OWIOS naar Blauw-Geel ‘55

Zaterdag voetbalt OWIOS de laatste wedstrijd voor de winterstop tegen Blauw Geel ’55 uit Ede om 15.00 uur. Deze competitiewedstrijd staat onder leiding van de heer G. Keijl.

Komend weekend staat er voor OWIOS een belangrijk duel op het programma. OWIOS moet uit naar Blauw Geel ‘55. Blauw Geel ’55 acteerde vorig jaar voor het eerst in de 1e klasse. Na een moeizaam begin, kon Blauw Geel ’55 zich net veilig spelen en kon Hierden de na-competitie in. De laatste keer dat Blauw-Geel ’55 en OWIOS tegen elkaar speelden was in het seizoen 2011-2012, waarin Blauw-Geel ’55 kampioen werd. OWIOS verloor uit met 5-1 en thuis werd er ternauwernood verloren met 2-1.

Blauw-Geel ’55 heeft het ook dit jaar moeilijk in de eerste klasse en staat op een 12e plaats met 10 punten uit 12 wedstrijden. Deze positie geeft recht op na-competitie. Blauw-Geel ’55 won 2 westrijden en speelde 4 keer gelijk. Blauw-Geel ’55 is ook aan het knokken voor de punten. Vorige week verloor Blauw-Geel ’55 van kampioenskandidaat DFS met 3-0. Blauw-Geel ’55 voetbalde compact en haalde de rust met 0-0, maar uiteindelijk trok DFS de overwinning naar zich toe.

OWIOS bevindt zich op een 14e positie met 5 punten uit 12 wedstrijden. Vorige week werd er onverdiend met 3-2 verloren van FC Horst. OWIOS had verschillende kansen, maar deze werden niet afgemaakt. Individuele fouten werden door FC Horst genadeloos afgestraft en uiteindelijk stond OWIOS na een goede wedstrijd toch weer met lege handen.

Wil OWIOS de aansluiting krijgen dan dient OWIOS zaterdag punten te pakken. Echter, ook Blauw-Geel ’55 heeft de punten nog hard nodig om OWIOS van zich af te houden. Het beloofd dus een spannende wedstrijd te worden en hopelijk kan OWIOS zichzelf uiteindelijk belonen.


Laatste wedstrijd Elburger SC voor de winterstop  

Terwijl Elburg aanstaande. zaterdag in de ban is van `Kerst in de Vesting` komt de plaatselijke voetbaltrots, Elburger Sportclub, voor de laatste keer dit jaar in actie voor de winterstop. De formatie van Henk Nieuwenhuis gaat op bezoek bij VVOP in Voorthuizen.

De thuisclub bezet de alleszins benijdenswaardige laatste plaats en verzamelde tot nu slechts zes punten, waarbij de achterstand op de twee ploegen, die op de promotie/degradatieplaatsen staan, vijf punten bedraagt.

De recent met 2-1 verloren uitwedstrijd tegen Lelystad ´67 betekende de tiende nederlaag van deze bijna voltooide eerste competitiehelft.

Afgelopen jaar kwam de ploeg ook uit in de 2e klasse, maar was toen ingedeeld in het district west.
 
Van historie tussen de twee opponenten is nauwelijks sprake. Slechts twee keer eerder kwam men tegen elkaar uit in competitieverband; in het voetbaljaar 2003-2004 en vijf jaar later, in het seizoen 2008-2009. De laatste keer eindigden beide wedstrijden gelijk; in Voorthuizen werd het 1-1 en in Elburg 0-0.
 
De zonder meer geslaagde eerste seizoenshelft van Elburger Sportclub kan op de slotdag nog extra glans krijgen wanneer voor de derde achtereenvolgende maal de volle winst wordt behaald.
 
De wedstrijd op sportpark `De Roeleneng` aan Roelenengweg begint om 14.30 uur en staat onder leiding van de heer R.H.J. Olde Klieverink.


VSCO’61 naar rode lantaarndrager

Zaterdag gaat VSCO’61 in de laatste competitiewedstrijd voor de winterstop op bezoek bij rode lantaarndrager SEH uit Heerde. De wedstrijd begint om 14:30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter F. Assink.

De wedstrijd tegen SEH is de laatste wedstrijd uit de eerste helft van de competitie. Nadat alle tegenstanders ontmoet zijn, kan de balans opgemaakt worden en verwachtingen voor de tweede helft van de competitie uitgesproken worden.

SEH staat met drie punten stijf onderaan in de competitie. Het team kwam dit seizoen driemaal tot een gelijkspel. Nadat eerder gelijk werd gespeeld tegen sv ’t Harde en Zeewolde, werd afgelopen zaterdag met 1-1 gelijk gespeeld tegen Elspeet. SEH nam in de eerste helft wel een 0-1 voorsprong, maar moest dulden dat Elspeet langszij kwam.

VSCO’61 wist zaterdag in een goede eerste helft de overwinning tegen SP Teuge naar zich toe te trekken. Grote man aan de kant van VSCO’61 was Rinse van der Velde die alle vier de doelpunten voor zijn rekening nam. VSCO’61 behoudt hierdoor aansluiting met de groep achtervolgers op koploper Hoevelaken.

SEH zal ongetwijfeld de eerste competitiehelft graag willen afsluiten met een eerste overwinning. Of de ploeg van hoofdtrainer Arjen Bredewolt hierin slaagt is zeer de vraag.
VSCO’61 is er alles aangelegen om de aansluiting met de top van de competitie vast te houden en het toch wel wisselvallige eerste competitiehelft af te sluiten met een overwinning. Dat zou ook een mooie opsteker zijn om juist in een uitwedstrijd met de volle buit naar huis te gaan. Dat was voor het laatste in de derde competitieronde tegen Terschuurse Boys. We hopen op een mooie ontmoeting op sportpark de Eeuwlanden in Heerde.    


Belangrijke laatste wedstrijd voor de winterstop voor sv 't Harde

Zaterdag speelt ’t Harde de laatste competitiewedstrijd voor de winterstop. Tegenstander op het eigen sportpark Schenk is EFC ’58 uit Ermelo.

EFC staat op een elfde plek met twaalf punten uit twaalf wedstrijden. De ploeg van Sander Goosensen, oud-trainer van het tweede elftal van ’t Harde, kent een moeizaam seizoen. Het jonge EFC zal als doel hebben om uit de gevarenzone te blijven en daarin was de knappe overwinning van vorige week op Hulshorst erg belangrijk.

’t Harde blijft wisselvallig presteren waardoor het nog niet is gelukt om aan te haken bij de subtop. Na drie overwinningen op rij was de 6-0 nederlaag tegen Terschuurse Boys een even onverwachte als pijnlijke teleurstelling. Toch blijven de groenwitten kans houden op de tweede periodetitel, wat nog uitzicht geeft op een prijs.

Hopelijk kunnen de Hardenezen de teleurstelling van zich af spelen in deze belangrijke afsluiting van de eerste seizoenshelft. Als het niveau van een aantal weken terug weer gehaald wordt, moet er een mooi resultaat mogelijk zijn. De wedstrijd op sportpark Schenk begin om 14.30 uur   


DSV'61 thuis tegen Zwart-Wit'63

Na de goede resultaten de laatste weken en de 2e plaats op de ranglijst is DSV'61 afgelopen weekend weer hard met beide benen op de grond gezet. Met maar liefst 6-1 werd er verloren van Hatto Heim.
Dit neemt niet weg dat de Doornspijkers aan een prima eerste seizoenshelft bezig zijn met nog altijd de 2e plaats op de ranglijst, al moet die nu wel gedeeld worden met 2 andere teams (Terschuurse Boys en Zeewolde).

Een thuiszege op Zwart-Wit'63 zou de wrange smaak van afgelopen weekend weer wat wegspoelen en de eerste seizoenshelft alsnog prima afsluiten.

De Harderwijkers beleven een heel wat moeizamer seizoen tot nu toe, met 5 overwinningen, 5 nederlagen en 2 gelijke spelen bezet men een 7e plaats op de ranglijst.
Het verschil met DSV'61 is 6 punten dus als men wil aanhaken bij de subtop dan zal er gewonnen moeten worden op sportpark "de Haere".

De wedstrijd begint om 14.30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter B. Rorije.

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten