zondag 15 december 2013

Nauwelijks verdiende zege voor Elburger SC

Na negen achtereenvolgende nederlagen zag het er lange tijd naar uit dat hekkensluiter VVOP (Voorthuizen) in de thuiswedstrijd tegen Elburger Sportclub eindelijk weer eens een puntje aan het schamele totaal van zes toe zou voegen.

Gezien het wedstrijdbeeld was dat ook wel terecht, ware het niet dat de overwegend onzichtbare blauw-witten in de slotfase eindelijk beseften waar het omdraaide en in de allerlaatste minuut van de officiƫle speeltijd alsnog met een nauwelijks verdiende 2-1 overwinning aan de haal gingen.

Een zege die op de slotdag voor de winterstop voorlopig wel de derde plaats op de ranglijst opleverde.

De nederlaag voor VVOP was extra zuur, omdat zij zich het grootste gedeelte van de wedstrijd met tien man lange tijd goed staande wisten te houden. Steven Haagen was namelijk in de 25ste minuut, na een grove overtreding op Marco de Vries, terecht met rood door scheidsrechter De Boer uit het veld gestuurd.

Tien minuten daarna had Elburger Sportclub de score weten te openen. Uit een voorzet van Robbert van Schie nam Mitchel Kalverda de bal ineens fraai op zijn schoen en doelman Pieter Verwaal het nakijken had. De blauw-witten konden de tegenstander hierna nooit, ondanks de numerieke meerderheid, hun wil opleggen.

De gelijkmakende treffer, van Niek van Kampen, halverwege de tweede helft, was dan ook zonder meer verdiend en Elburger Sportclub leek tot aan de 89ste minuut met een gelijkspel genoegen te moeten nemen.
De zeer late treffer van Raoul Jessurun, na een vrije schop van Mark Land, zorgde toch voor de drie punten.