zondag 1 december 2013

KV Elburg blijft op 2 punten staan

Ook in de wedstrijd tegen NKC Nijverdal kon KV Elburg thuis in sporthal ’t Huiken geen overwinning boeken.
Na een indrukwekkende inhaalrace halverwege de tweede helft kon Elburg de NKC’ ers in de slotfase toch niet bijhouden.

Elburg verloor uiteindelijk verdiend met 17-22.

Tijdens de veldkorfbalcompetitie speelde Elburg in het najaar op het veld nog tegen NKC. Toen kon men nog twee punten pakken maar dat zat er zaterdag-avond in sporthal ’t Huiken niet in. Gedurende het grootse gedeelte van de wedstrijd was NKC de bovenliggende partij.

In de beginfase gingen de teams gelijk op. Via 4-4 nam NKC de regie over. Het team schakelde een tandje bij en schoot met scherp. NKC liep in deze fase uit naar 5-9. Elburg kreeg voldoende kansen maar scoorde daaruit onvoldoende. Echter de ruststand van 8-11 gaf nog wel mogelijkheden voor de tweede helft.

Na rust ging Elburg goed van start. Het team werkte hard en begon aan een indrukwekkende inhaalrace. Zonder aanvallende speerpunten moet Elburg het hebben van het collectief. Dat collectief liet zich ook zien. Na een kwartier was de stand weer gelijk (13-13) maar Elburg kon deze sterke periode niet volhouden.

NKC herpakte zich en liep toch weer uit naar 15-19. In de slotfase was bij Elburg de energie op zodat NKC de eindstand kon bepalen op 17-22.