vrijdag 6 december 2013

Voorbeschouwing voetbal, zaterdag 7 december

Zaterdag 7 december staat het op één na laatste wedstrijdprogramma van 2013 op de rol. In de 1e klasse D speelt OWIOS thuis tegen Horst FC. Elburger SC speelt in de 2e klasse G thuis tegen IJVV.
In de 3e klasse B neemt VSCO'61 het thuis op tegen Teuge SP, sv 't Harde speelt uit tegen Terschuurse Boys en DSV'61 speelt in Hattem tegen Hatto Heim.

Alle wedstrijden zijn uiteraard te volgen via LOEsport.nl en vergeet ook niet om de Primera/LOEsport.nl-voetbalpoule in te vullen. Hiermee kun je een Primera-waardebon winnen.

OWIOS thuis tegen FC Horst

Zaterdag voetbalt OWIOS thuis de belangrijke wedstrijd tegen FC Horst uit het gelijknamige Horst om 14.30 uur op sportpark ‘Bovenmolen’. Deze competitiewedstrijd staat onder leiding van de heer G.J. Meijer.

Komend weekend staat er voor OWIOS een zes-punten duel op het programma. Mede-promovendus FC Horst komt op bezoek. Ook FC Horst promoveerde afgelopen jaar via de na-competitie.
FC Horst pakte vorig jaar de 2e periode-titel en OWIOS nam de 1e periode over van DFS. Vorig seizoen werd er in Horst tumultueus met 2-2 gelijkgespeeld met doelpunten in de laatste minuten en thuis moest OWIOS de overwinning laten aan FC Horst: 0-2. Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd.

FC Horst pakt geleidelijk aan steeds de punten en staat op een keurige 9e plaats met 13 punten uit 11 wedstrijden. FC Horst heeft er 3 gewonnen, 4 keer gelijk en 4 keer verloren. Afgelopen zaterdag speelde FC Horst knap gelijk tegen Nunspeet 1-1. Pas in blessuretijd stelde Nunspeet een punt veilig. De wedstrijd ervoor verloor FC Horst ook kansloos van kampioenskandidaat DFS met 1-6.

OWIOS heeft een mindere start dan FC Horst in de 1e klasse.  OWIOS heeft in totaal 5 punten uit 11 wedstrijden. Vorige week werd er van de gedoodverfde titelkandidaat DFS met 1-7 verloren.
Voor OWIOS breken er twee belangrijke wedstrijden aan om de aansluiting te vinden met de andere ploegen.  Eerst tegen FC Horst en komende week tegen Blauw Geel ’55. Voor OWIOS zijn dit ploegen waar er punten gepakt moeten worden.

Beide ploegen hebben echter de punten hard nodig. Zaterdag dient OWIOS de eerste stap te zetten om de aansluiting te krijgen met de andere ploegen. Met de bekende tomeloze inzet moet er wat mogelijk zijn.


Laatste thuiswedstrijd van 2013 voor Elburger SC
Aanstaande zaterdag staat de voorlaatste officiële competitieronde voor de winterstop op het programma. Voor Elburger Sportclub betekent de thuis-wedstrijd tegen IJVV uit IJsselmuiden dan ook voorlopig het laatste optreden dit jaar op vertrouwde bodem.
IJVV behoort tot het rijtje oude bekenden die Elburger Sportclub dit seizoen in de 2e klasse ontmoet. Al in de jaren zeventig van de vorige eeuw stonden beide ploegen tegenover elkaar in het strijdperk; de laatste keer was dat in het seizoen 2010-2011.

Evenals de thuisclub denkt ook IJVV, soms met enige weemoed, terug aan de sportieve hoogtijdagen die de club kende. Vanaf de voetbaljaren 1983 t/m 1987 acteerde men namelijk op het hoogste niveau in het zaterdagamateurvoetbal terwijl dat in de jaren negentig nog weer eens vier seizoenen werd herhaald.

Nadat het seizoen daarvoor promotie, via de nacompetitie, op een haar na mislukte, kon in het afgelopen voetbaljaar de vlag wèl uit. De fraaie vijfde plaats op de ranglijst met een puntentotaal van 19 toont aan dat de ploeg van trainer Herben Visscher in deze klasse uitstekend mee kan.

In de laatste twee ontmoetingen werden echter twee forse nederlagen (6-2 tegen Lelystad ´67 en 8-0 tegen asv Dronten) geleden, waardoor het totaal aantal tegentreffers in 180 minuten behoorlijk opliep.

De gasten zullen deze middag ongetwijfeld trachten om hun geschonden blazoen weer enigszins op te poetsen.

Elburger Sportclub kan dus een tot in de vezels gemotiveerd IJVV verwachten, waarbij de blauw-witten op hun beurt tot het uiterste zullen gaan om zich, met de winterstop in het verschiet, wat steviger in het linkerrijtje te nestelen.

Het kan dan ook niet anders dat we een boeiende wedstrijd mogen verwachten.
De aftrap in Elburg is om 14.30 uur en de leiding is in handen van scheidsrechter de heer J.E. v. Eck.


VSCO’61 tegen SP Teuge

Zaterdag wordt de voorlaatste ronde van de eerste competitiehelft gespeeld. VSCO’61 ontvangt dan op sportpark De Heughte SP Teuge. De wedstrijd begint om 14:30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter N.N.J. van den Heuvel.

SP Teuge staat momenteel met 13 punten uit 11 duels op de negende plaats. Afgelopen zaterdag werd met 2-1 van nummer laatst SEH gewonnen. Na een zeer matig begin met drie punten uit zeven duels is in de laatste vier wedstrijden de weg naar boven gevonden door drie wedstrijden te winnen en allen gelijk te spelen tegen DSV’61.

VSCO’61 verloor afgelopen zaterdag juist van deze tegenstander met 2-0. In een echter burenstrijd trok VSCO’61 uiteindelijk aan het kortste eind. De nederlaag was op zich niet nodig geweest, maar het scoreverloop en ontbreken van enig geluk speelde de ploeg van hoofdtrainer Wilfred Westerhuis parten. Door deze nederlaag is de aansluiting met de top van de competitie enigszins verloren en staat VSCO’61 met 17 punten op de vijfde plek.

VSCO’61 is voor zaterdag dus gewaarschuwd. SP Teuge lijkt haar draai gevonden te hebben en een overwinning is voor de Kanaries niet vanzelfsprekend. VSCO’61 is thuis nog ongeslagen en het zou mooi zijn als zaterdag deze status overeind blijft en drie punten aan het totaal wordt toegevoegd.



Terschuurse Boys - sv 't Harde

Zaterdag wacht de belangrijke uitwedstrijd tegen Terschuurse Boys, de huidige nummer vier van de competitie.

’t Harde trof de ploeg uit Terschuur in het verleden meermaals, waarbij ze vaak zeer moeilijk te verslaan waren. Dat blijkt ook dit seizoen, waarin Terschuurse Boys nog maar één keer verloor en over de minst gepasseerde defensie beschikt. Aan de andere kant zal men weer uitkijken naar een overwinning, aangezien de laatste vier wedstrijden allemaal in een gelijkspel eindigden. Met twintig punten heeft Terschuurse Boys drie punten meer dan ’t Harde.

De groenwitten wonnen de laatste drie wedstrijden waardoor de subtop in zicht raakt. Het duel tegen de concurrent uit Terschuur is daarom cruciaal. Bovendien heeft ’t Harde de koppositie in de tweede periode te verdedigen, dus er staat het nodige op het spel in de voorlaatste wedstrijd voor de winterstop.

De laatste onderlinge ontmoeting dateert van 8 maart 2008. Toen werd het in Terschuur 1-1, een uitslag waar beide ploegen nu niet veel aan zullen hebben. Het duel zaterdag op sportpark Overbeek begint om 14.30 uur. De wedstrijd wordt geleid door scheidsrechter Kok.


DSV'61 uit naar Hatto Heim

Na de overwinning tegen SEH, 2 weken terug, is DSV'61 opgeklommen naar de 2e plaats in de 3e klasse B. Het zelfvertrouwen bij de oranje-hemden werd nog verder versterkt met de thuisoverwinning vorige week in de derby tegen VSCO'61. Met veel inzet en doorzettingsvermogen werd er met 2-0 gewonnen.

Tegenstander Hatto Heim bezet de 6e plaats en heeft 6 punten minder dan DSV'61 verzameld. De ploeg uit Hattem is wisselvallig te noemen, een knap 3-3 gelijkspel tegen koploper Hoevelaken en een 2-3 overwinning op Hulshorst werd gevolgd door een nederlaag tegen sv 't Harde.
Vorige week werd er van laagvlieger Oene wel weer gewonnen (0-3) zodat ze stevig in de middenmoot staan met nog zicht op de ploegen boven hen.

Een thuisoverwinning op DSV'61 is dus voor hard nodig om mee te doen om de bovenste plaatsen.
Maar dat geldt dus voor beide ploegen, kortom alle ingrediënten zijn er voor een boeiende wedstrijd op sportpark 't Achterveen. Onder leiding van scheidsrechter I. Avci zal er om 14.30 gestart gaan worden tussen Hatto Heim en DSV'61.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten