zondag 15 december 2013

OWIOS onderuit bij Blauw-Geel ‘55 in Ede

Onder leiding van de heer G. Keijl ging de wedstrijd om 15.00 uur in Ede van start. De belangen vooraf waren duidelijk. Blauw Geel moest winnen om de aansluiting met de middenmoot te behouden en weg te geraken van de onderste plaatsen. OWIOS moest winnen om na de winterstop nog enig zicht te houden op klassenbehoud.

De eerste 20 minuten ging het spel over en weer. Blauw Geel probeerde te voetballen en OWIOS speelde zo veel mogelijk vooruit om druk op de tegenstander te zetten. In de 9e minuut viel de eerste kans te noteren.
Mike Molenaar brak door aan de linkerkant van het veld, maar Matthijs Kuiper redde zijn inzet bekwaam.
In de 15de minuut krijgt Frank van de Wagen van Blauw Geel een goede kans na geklungel in de verdediging van OWIOS, maar de spits werkt bijzonder matig af.
Na een fout van linkerverdediger Van Ruiswijk legt scheidsrechter Keijl de bal in de 17e minuut op de stip. Bennie Veldhoen benut de strafschop feilloos en OWIOS staat met 0-1 voor. Hierna krijgt OWIOS nog een goede kans in de 22ste minuut. Cornell Balk breekt op links door, maar zijn goede schot wordt evengoed gepakt door de keeper van Blauw Geel.
Dit was gelijk ook het laatste wapenfeit van OWIOS in de wedstrijd. Vanaf dat moment liep OWIOS achteruit en kwam Blauw Geel mede daardoor steeds beter in de wedstrijd.

Kon Matthijs Kuiper nog redding brengen in de 29ste minuut na een goede actie van Frank van de Wagen, daar was hij kansloos in de 34ste minuut na een van richting veranderd schot van Simon Kooiman. De bal caramboleerde over hem heen in het doel.
Daarna was het helemaal eenrichtingsverkeer naar het doel van OWIOS toe. Wat resulteerde in een toegekende vrije trap in de 39ste minuut op de rand van het strafschopgebied. Vanaf de rechterkant krulde aanvoerder Dick Hoefakker de bal langs de muur in de linkerbenedenhoek. 2-1 voor Blauw Geel dus. Een minuut later lag nummer drie ook in het mandje. Na een scrimmage in het strafschopgebied kreeg de nummer 11 Jordi Koppenaal de bal voor zijn voeten en hij werkte keurig af. De rust brak dus aan met een 3-1 achterstand.

In de rust werd er flink gesproken over het spel van OWIOS. Strekking van het verhaal was dat OWIOS toch beter moest kunnen en dat ze alleen maar achteruit liepen. De echte kenners waren en zijn het er wel over eens. De ploeg doet zijn stinkende best, maar komt gewoon kwaliteit te kort om zich te meten met de meeste tegenstanders in de 1e klasse. Maar het gezegde zegt het al: als je wint heb je vrienden en als je verliest……

De tweede helft kon eigenlijk schriftelijk afgedaan worden. OWIOS wilde wel maar kon niet en Blauw Geel kon naar hartenlust aanvallen, maar breidde teveel om tot echt veel kansen te komen. En kregen ze die wel, dan waren de spelers bijzonder matig in de afwerking. Uiteindelijk werd het 4-1 door Frank van de Wagen in de 76e minuut. Eindstand derhalve 4-1 voor Blauw Geel.

Na afloop berusting in het OWIOS-kamp. Na het fantastische seizoen vorig jaar in de competitie en de beker, met de bekroning een plek in de ‘echte’ KNVB beker en promotie naar de 1e klasse blijkt dat de ploeg vorig jaar boven zichzelf is uitgestegen en het nu na de 1e seizoenshelft heel moeilijk heeft met het niveau in de 1e klasse.
Maar OWIOS zou OWIOS niet zijn als het niet na de winterstop voor de 2e seizoenshelft zijn rug recht en de strijd voor klassenbehoud vol aan blijft gaan. Met strijd; inzet en passie is OWIOS groot geworden en zal het groot blijven. Daarbij is de steun van de supporters onontbeerlijk. Ook in mindere tijden staan supporters vol achter hun ploeg.

Vanaf deze plaats fijne feestdagen en tot volgend jaar.