zondag 1 december 2013

Elburger SC pakt de volle winst tegen Vios Vaassen

Na twee achtereenvolgende (competitie)nederlagen is Elburger Sportclub er weer eens in geslaagd om een overwinning te behalen. In de uitwedstrijd tegen VIOS (Vaassen) stapten de mannen van Henk Nieuwenhuis, die afgelopen week zijn contract met een jaar verlengde, met een kleine maar verdiende 2-1 zege van de hobbelige en moeilijk te bespelen natuurlijke grasmat.

Een belangrijke overwinning voor de Elburgers, die zich hierdoor stevig in de middenmoot hebben gevestigd.

Ongetwijfeld één van de snelste openingstreffers uit de geschiedenis van de blauw-witten, want al binnen de minuut was het al raak. Marco de Vries was zijn tegenstander veel te vlug af en met een diagonaal schot in de verre hoek liet hij de jonge doelman Dean Bredewolt (16) kansloos.

Elburger Sportclub kreeg hierna diverse goede mogelijkheden om verder weg te lopen, maar VIOS bleef overeind, waarbij het soms door het oog van de naald kroop.

Bij de enige echte grote kans voor de thuisclub bracht doelman Jos de Gram, die de geschorste Bjarn Onderstal verving, tot tweemaal toe uitstekend redding.

Diezelfde De Gram kwam vijf minuten na de hervatting overigens met slechts geel heel goed weg toen hij de doorgebroken routinier Erik Koldenhof binnen de beruchte lijnen onreglementair bejegende.

De door scheidsrechter Visser terecht toegekende strafschop werd in eerste instantie gestopt door de ESC-goalie, maar in de rebound schoot de strafschopnemer, de gedupeerde zelf, alsnog raak; sneu voor de Elburger sluitpost.

Hierna was het spelbeeld wat evenwichtiger als in de eerste helft waarbij de betere kansen toch weer voor de Elburgers waren. Richard Boer zorgde vijftien minuten voor tijd alsnog voor de volle buit.