zondag 15 december 2013

KV Elburg laat koploper Dindoa ontsnappen

KV Elburg speelde zaterdag in sporthal ’t Huiken in Elburg een uitstekende wedstrijd tegen koploper Dindoa.
In de hectische slotfase stelde Elburg een punt veilig maar over de hele wedstrijd had Elburg 2 punten verdiend. Dindoa mocht het meest tevreden zijn met de 11-11- einduitslag.

De wedstrijden tegen Dindoa uit Ermelo hebben altijd iets speciaals. Dindoa is de terechte lijstaanvoerder van de 1e klas A maar de Elburgers zagen daarin de uitdaging om te proberen de koploper punten afhandig te maken. Elburg strijdt zelf iedere week om afstand te nemen van de onderste plaatsen.

Ondanks het ongewone tijdstip was de tribune in ’t Huiken toch redelijk bezet. Trainer/coach Jan de Haard was deze middag verhinderd. Voor hem coachte Marco van der Linde het team en dat had kennelijk ook zijn uitwerking. Elburg was er extra op gebrand om hun vaste coach een prettige verrassing te bezorgen.

Gelet op de einduitslag waren de doelpunten duur deze middag. Na een kwartier spelen stond er een 2-0 voorsprong op het scorebord. Pas daarna maakte Dindoa haar eerste doelpunt. Daarmee is het verhaal van de eerste helft ook wel verteld. Elburg speelde aanvallend sterk en gevarieerd, had een hoog baltempo en vocht voor iedere bal. Het anders gemakkelijk scorende Dindoa slaagde er maar niet in de productie op gang te brengen.

Na de rust (5-3) zagen de toeschouwers aanvankelijk het zelfde beeld maar na 6-4 begonnen de doelpunten te vallen. Dindoa kon nu ook beter de korf vinden en maakte vijf minuten voor de tijd de gelijkmaker (9-9). Daarna ging het snel. Dindoa kwam op een 9-11 voorsprong en de Elburgers waren bang dat de wedstrijd alsnog verloren zou worden.

In de laatste minuut scoorde Etiënne uit de Fles echter de 10-11. De 11-11 viel in de slotseconden door een afstandsschot van Nynke de Haan. Zo werd alsnog een dik verdiend punt in Elburg gehouden.