zondag 8 december 2013

Basketballers G.S.Stars vechten zich naar overwinning

Mooi was het niet altijd, spannend des te meer. In een wedstrijd waarin beide ploegen moeilijk tot scoren kwamen en het verschil nooit groter werd dan zeven punten, pakten de Elburger basketballers na een zenuwslopende eindfase een verdiende overwinning.

Het strijdtoneel was Sporthal Beukendal in Soest. Hier troffen afgelopen zaterdag Red Stars en G.S.Stars elkaar. Waar vorig seizoen G.S.Stars in de top van het klassement meedraaide, kent Red Stars dit seizoen een goede start. De ploeg van Red Stars heeft zich t.o.v. vorige seizoenen flink versterkt met spelers van Dunckers en New Stars.

De wedstrijd ging in de eerste helft gelijk op. Beide ploegen maakten kleine runs, maar wisten geen gat te slaan. Rik van de Nes bracht de Elburgers op gang met een mooie driepunter en op de pointguard positie was een mooie strijd te zien tussen de watervlugge guards, Thijs van der Leest en Ruben Grootkarzijn. Door een knappe score in het eindsignaal van Red Stars center Ruben Bevelander ging te thuisploeg bij een stand van 28-27 met een kleine voorsprong de rust in.

In het derde kwart pakte G.S.Stars direct het initiatief. Punt voor punt werd langzaam een voorsprong van 7 punten opgebouwd. Red Stars wist de laatste 5 minuten van het derde kwart slechts 1 punt te maken. En met een stand van 39-45 begonnen de ploegen aan, normaal gesproken, het laatste kwart.
Tot 1,5 minuut voor het eindsignaal was er niets aan de hand voor de Elburgers. De voorsprong van 6 punten werd geconsolideerd. Red Stars forward Reyersen brengt het verschil naar 4 en na een daaropvolgende turnover van G.S.Stars geeft scheidsrechter Stolk de bezoekers vanuit het niets een Technische Fout. Red Stars maakt haar vrijeworpen komt terug tot 2 punten. De Elburgers zijn hun ritme kwijt en hebben ineens moeite met de verdedigende druk van de thuisploeg. Red Stars maakt gelijk en komt zelf op voorsprong bij een stand van 55-53.
In de laatste minuut wordt Elburger Joachim van de Weg door één van de Red Stars guard omver gelopen en komt op de vrijeworplijn. Koelbloedig schiet hij zijn ploeg weer op gelijke hoogte. Red Stars blijft echter scherp en met een prachtige driepunter onder druk schiet Reyersen zijn ploeg weer op voorsprong.

Met nog 34 seconden te spelen nemen de Elburgers een time out. Er is een driepunter nodig om gelijk te komen en een verlenging af te dwingen. G.S.Stars loopt een goede aanval en met 15 seconden op de klok knalt Joachim van de Weg een driepunter binnen. De coach van Red Stars neemt een time out, maar zij strijdplan levert geen winnende score op. G.S.Stars verdedigt goed en center Arnoud Drost pakt de cruciale verdedigingsrebound.

Bij een stand van 58-58 gaat de verlenging van start. G.S.Stars wil direct het initiatief nemen en dat lukt met een goede aanval die wordt afgerond door Arnoud Drost. De Elburger bigman zou in de verlenging een hoofdrol opeisen. Verdedigd had G.S.Stars moeite om de drives van Red Stars te stoppen, waardoor de thuisploeg elke score van de Groenen pareerde.
Met 9 seconden resterende speeltijd schiet Soestenaar Bevelander zijn vrijeworpen binnen en brengt de stand op 66-67. De de daaropvolgende aanval maakt Red Stars direct een fout op Arnoud Drost in de hoop nog een kans te krijgen. De Elburger center volgt echter het goede voorbeeld van zijn teamgenoot Joachim van de Weg eerder deze wedstrijd en schiet de hoop van Red Stars aan flarden. Hij scoort beide vrije worpen brengt de stand op 66-69. Red Stars komt niet meer tot scoren en de punten zijn voor G.S.Stars.

Aanstaande vrijdag speelt G.S.Stars om 21:00 uur thuis tegen Landslake Lions uit Landsmeer. Een mooie gelegenheid dus om na een bezoek aan Kerst in de Vesting nog even naar sporthal 't Huiken te komen!