zondag 1 december 2013

DFS overklast OWIOS volledig

OWIOS kwam er zaterdag op sportpark Bovenmolen niet aan te pas en verloor van een uitstekend DFS. De gasten uit Opheusden wonnen met maar liefst 1-7.

OWIOS hielp DFS in het begin van de wedstrijd in het zadel. Al na 4 minuten lag de bal op de stip. Peter Veldkamp zette de sliding in en raakte spits Elvin Hardeveld. Linksback Hesdey Suart schoot de bal feilloos binnen 0-1.
DFS was duidelijk de bovenliggende partij en bepaalde het wedstrijdbeeld. Met veel combinatievoetbal, snelheid en beweging werd OWIOS vanaf het begin onder de voet gelopen. Na balverlies van OWIOS werd snel de diepte gezocht en Dusty Louwaars schoot in de 13e minuut onberispelijk de 0-2 binnen.

OWIOS kwam er sporadisch uit via de snelle William van den Hul. In één van deze uitvallen na een breedtepass van Van den Hul, raakte Cornell Balk de voeten van keeper Geerts. In het laatste kwartier van de eerste helft nam DFS definitief afstand. In de 33e minuut was het spits Elvin Hardeveld die, na slecht wegwerken van de OWIOS-verdediging, op doel schoot en via een verdediger belandde de bal in het doel 0-3.
Drie minuten later stond de 0-4 op het scorebord. De bal werd van achteruit naar voren opgebracht en belandde bij Mike Louwaars en via een individuele actie in de 16 drukte Mike Louwaars af voor het doelpunt. Vlak daarna werd het mooiste doelpunt gescoord. Over verschillende schijven van achteruit werd de diepte gezocht bij een bewegende speler en OWIOS had hier geen antwoord op. Uiteindelijk kon Mike Louwaars de bal vervolgens simpel binnen tikken.

In de eerstvolgende aanval scoorde OWIOS de treffer. William van den Hul zette voor en Bennie Veldhoen kopte de bal voor het doel. Voor Henrico Spronk was het vervolgens een koud kunstje om te scoren 1-5.

In de tweede helft probeerde trainer Brem met twee wissels de bakens te verzetten. Het wedstrijdbeeld veranderde niet, maar de schade bleef in de 2e helft wel beperkt. DFS scoorde nog twee keer.
In de 54e minuut was het Dusty Louwaars die de verdediging van OWIOS te snel af was en de bal breed legde op Elvin Hardeveld 1-6. Na nog de paal geraakt te hebben was het Mike Louwaars die met een aanval door het midden de eindstand bepaalde op 1-7. DFS was duidelijk een klasse beter en kan gerekend worden tot waarschijnlijk de gedoodverfde titelkandidaat.

OWIOS dient zich komende 2 weken te herpakken, want er staan 2 belangrijke wedstrijden op het programma tegen ploegen die moeten strijden voor handhaving. Wil OWIOS aansluiting gaan krijgen dan moeten hier punten gepakt worden.
As. zaterdag 7 december speelt OWIOS thuis tegen FC Horst om 14.30 uur. De week erop speelt OWIOS uit tegen Blauw Geel ’55.

Opstelling OWIOS: Kuiper, Boon,Nagelhout, Snoek (46. Van Haagen), Veldkamp (46. Van Olst), Spronk, Mensink, Balk, Keijl, Veldhoen, Van den Hul