zondag 8 december 2013

Elburger SC in de top 5 na een overwinning op IJVV

Dat de teleurstelling was af te lezen op de gezichten van de IJVV-spelers, na de 2-0 nederlaag tegen Elburger Sportclub, was begrijpelijk. Er waren echter ook enkele spelers bij de winnende thuisploeg die zich niet bepaald happy moeten hebben gevoeld.

Zo was er geen basisplaats ingeruimd voor routinier Andries van der Beek, terwijl Mark Land halverwege de tweede helft hoofdschuddend door oefenmeester Henk Nieuwenhuis werd vervangen.

Desondanks een zeer nuttige overwinning voor de blauw-witten die zich hierdoor in de top vijf hebben genesteld.

De openingsfase was voor de thuisclub, maar in de loop van de eerste helft waren beide ploegen aan elkaar gewaagd, waarbij nauwelijks kansen ontstonden.

Eén van de weinige mogelijkheden was weggelegd voor IJVV, maar de inzet van Chiel Buikema kon nog maar net door doelman Bjarn Onderstal tot hoekschop worden verwerkt.

In het tweede bedrijf kropen de twee opponenten wat meer uit hun defensieve stellingen. Met name IJVV liet zich hierbij niet onbetuigd en werd de Elburger-defensie, met een sterke doelman Onderstal aan het hoofd, een aantal keren in verlegenheid gebracht. Toch kwam de thuisclub aan de leiding.

Na goed voorbereidend werk van Land, die niet veel later werd gewisseld, ontdeed Marco de Vries zich van zijn belagers die vervolgens van dichtbij verwoestend hard uithaalde.

IJVV ging niet bij de pakken neerzitten en de gelijkmaker lag eerder voor de hand dan een verdubbeling van de score. Dat laatste gebeurde echter waarbij Wim de Vries zich, bij een aanval, loswurmde van zijn belagers, maar op weg naar doelman Albert-Jan Meuleman tegen de grasmat werd gewerkt. De terecht toegekende strafschop werd door Raoul Jessurun feilloos benut.

IJVV bleef knokken voor een positief resultaat, maar ondanks enkele hachelijke situaties voor het Elburger-doel, waarbij de rood-witten nog een strafschop claimden, kwam er in de stand geen wijziging.