zondag 8 december 2013

Vrouwe Fortuna laat KV Elburg weer in de steek

Pech, pech, pech, zo kon de slotfase van de wedstrijd van KV Elburg tegen Rheko worden omschreven. Een kleine voorsprong werd aan het einde van de wedstrijd toch weer uit handen gegeven. Elburg stond met 19-18 opnieuw met lege handen.

In de 1e klas A zitten een aantal ploegen die min of meer gelijkwaardig aan elkaar zijn. Om die reden kan iedereen van iedereen winnen. Alleen Dindoa en NKC springen er uit op dit moment.

Elburg zal alles op alles moeten zetten om in deze klasse te blijven. Soms moet je daarbij een beetje geluk hebben om aan de goede kant van de score te blijven en dus de broodnodige punten te pakken. Dit (zaal)seizoen ontbeert het team van Jan de Haard soms dat geluk. Met inzet en strijd valt er veel te winnen maar niet alles.

Tegen Rheko speelde Elburg opnieuw een goede wedstrijd maar ook Rheko heeft een goed team. Gedurende de hele wedstrijd waren de teams aan elkaar gewaagd, hoewel de eerste helft duidelijk voor Rheko was. Zij hadden het beste van het spel en drukten dat ook uit in de score. Halverwege de eerste helft stond de ploeg vier doelpunten voor maar Elburg toonde veerkracht en ging de rust in het een kleine achterstand (9-8).

Na rust zagen de toeschouwers twee gelijkwaardige ploegen die om en om scoorden. Het hardwerkende Elburg kwam vlak voor tijd op voorsprong (18-17) maar toen sloeg het noodlot toe.

Een ongelukkige beslissing van de scheidsrechter en een doelpunt van Rheko in de slotseconden leverde een eindstand op van 19-18.

Elburg verloor opnieuw waar een gelijk spel zeker verdiend was. Nu blijft Elburg op 2 punten staan. Positief punt was dat opnieuw alle spelers scoorden. Dat geeft vertrouwen voor de toekomst.