zaterdag 14 december 2013

DSV'61 speelt gelijk tegen Zwart-Wit'63

DSV'61 is er niet in geslaagd om de eerste seizoenshelft met een overwinning af te sluiten. Thuis tegen Zwart-Wit'63 werd er in de hectische slotfase uiteindelijk met 2-2 gelijk gespeeld.
Hierdoor gaan ze op een gedeelde 3e plaats op de ranglijst de winterstop in.

maar toen…helaas…..kedeng! De paal!

Wat waren de druiven ongelooflijk zuur voor de spelers, staf en supporters van DSV ’61. Na de afstraffing van vorige week leek de ploeg in de 92e minuut op rozen te zitten, toen Wilco Hofmeijer bij een 2 – 1 voorsprong een strafschop mocht nemen. De meermalen trefzekere Hofmeijer raakte echter de paal en ook in de rebound mocht/kon hij niet scoren. Dat deed in de 93e minuut Zwart Wit wel, waarna de scheidsrechter het welletjes vond…

Over de gehele wedstrijd genomen is dit gelijkspel een terechte uitslag. Zwart Wit was voetballend de betere ploeg, maar DSV stelde daar ruim voldoende inzet en karakter tegenover. In de 12e minuut bood Johan Westerink aan Alfred Hofmeijer een niet te missen kans en deze 1 – 0 voorsprong bleef af en toe met kunst en vliegwerk tot de rust staan.

Ook in de tweede helft eenzelfde spelbeeld: Zwart Wit meer aanvallend en meer in balbezit, maar de Doornspijkers lagen op de loer in de counter.
In de 74e minuut scoorde opnieuw Alfred Hofmeijer uit een moeilijke hoek maar deze 2 – 0 voorsprong werd in de 77e minuut al weer verkleind naar 2 – 1.

Toen braken er hectische minuten aan die bol stonden van de spanning en minder van goed voetbal. De mooiste kans op de bevrijdende derde treffer werd helaas gemist en dat kwam de ploeg duur te staan: Net voor het eindsignaal van scheidsrechter Rorije viel de “bom”: 2 – 2.