maandag 26 augustus 2013

VSCO’61 treft Elburger SC voor de beker

Dinsdagavond treffen VSCO’61 en Elburger SC elkaar voor de tweede poulewedstrijd in de strijd om de KNVB-beker. De wedstrijd op sportpark de Heughte begint om 19:30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter W.Langendonk uit Harderwijk.


In de competitie treffen beide teams elkaar dit seizoen niet, maar het bekertoernooi heeft beide teams aan elkaar gekoppeld. Derhalve een heuse derby op sportpark de Heughte. Elburger SC wist de eerste wedstrijd in de bekerpoule overtuigend met 4-0 te winnen van ZwartWit’63. VSCO’61 kwam in de uitwedstrijd tegen Hulshorst niet verder dan een 3-3 gelijkspel. 

Wil VSCO’61 verder komen in het bekertoernooi zal gewonnen moeten worden van de Elburgers. Saillant detail voor deze wedstrijd is dat Wim de Vries na tien seizoenen VSCO’61 de overstap heeft gemaakt naar Elburger SC om daar nog enkele jaren met zijn jongere broer Marco te spelen.
Voor VSCO-trainer Wilfred Westerhuis is de confrontatie tegen Elburger SC ook van extra betekenis, omdat hij in de succesjaren van Elburger SC het doel van de Elburgers heeft verdedigd.

Allemaal sentimenten die meespelen, maar ongetwijfeld niet van doorslaggevende betekenis zullen zijn.
Het allerbelangrijkste is natuurlijk de vraag hoe beide teams ervoor staan met nog twee weken voor de competitie. Wellicht dat de onderlinge confrontatie hierop antwoord geeft.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten