maandag 26 augustus 2013

Eerste KNVB-bekerwedstrijd uit de clubgeschiedenis voor OWIOS

Op woensdag 28 augustus speelt OWIOS voor het eerst in haar geschiedenis een wedstrijd voor de KNVB beker. OWIOS ontvangt dan op sportpark Bovenmolen de Limburgse zondag-topklasser EVV uit Echt.

De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter D. Serik en zijn assistenten zijn E. Vogelzang en H.F. Boland. De aftrap van deze nu al historische wedstrijd is al om 18.00 uur.


EVV dient voor deze wedstrijd bijna 200 km te reizen. De winnaar van deze wedstrijd speelt in de 2e ronde uit bij Topklasser De Treffers.

EVV is de laatste jaren een vaste deelnemer om de landelijke KNVB-beker. In de laatste 8 jaar plaatste men zich maar liefst 7 keer voor de KNVB-beker. Afgelopen jaar verloor EVV in de 1e ronde van Kloetinge. Vorig seizoen eindigde EVV op een verdienstelijke 5e plaats in de Topklasse en plaatste zich hierdoor voor de KNVB-beker. EVV heeft een succesvolle voorbereiding achter de rug en zaterdag jl. kwam dit tot uiting in de eerste competitiewedstrijd tegen UNA uit Eindhoven met een 3-1 winst.

OWIOS start voor de 1e keer in de landelijke KNVB-beker. Afgelopen seizoen strandde men in de kwartfinales van de beker in district Oost. In dit bekertoernooi werden o.a. de hoofdklassers WHC en Rigtersbleek verslagen. Uiteindelijk vond OWIOS haar Waterloo bij HSC’21 uit Haaksbergen.

Door het bereiken van de kwartfinales in het bekertoernooi van district Oost plaatste OWIOS zich voor de landelijke KNVB-beker. Ook in de competitie acteerde OWIOS boven verwachting en via de na-competitie promoveerde OWIOS naar de 1e klasse.

Afgelopen zaterdag speelde OWIOS haar eerste bekerwedstrijd voor het district Oost, hierin werd met 3-0 verloren van Hoofdklasser WHC.

EVV zal niet voor niets de verre reis aangevangen hebben naar sportpark Bovenmolen. Een bekerwedstrijd is echter een wedstrijd op zich.

De Oldebroekers zullen vertrouwen putten uit het bekertoernooi van afgelopen jaar en met de steun van het publiek zal OWIOS er alles aan doen om tot een positief resultaat te komen.

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten