donderdag 29 augustus 2013

EVV Echt beëindigt KNVB-beker sprookje OWIOS

OWIOS heeft het in de eerste ronde van de landelijke KNVB-beker niet kunnen bolwerken tegen Topklasser EVV uit het Limburgse Echt.
Uiteindelijk delfde OWIOS het onderspit met 5-1 en is voetbalclub OWIOS een mooie ervaring rijker.

In de eerste helft was EVV, zoals verwacht, duidelijk de bovenliggende partij. De spelers van EVV vonden elkaar makkelijk, er was veel beweging zonder bal en de verdedigers van OWIOS hadden hun handen vol aan de snelle spitsen van EVV. De organisatie van OWIOS stond echter goed en anders was daar keeper Kuiper. OWIOS groef zich niet in en verschillende keren werden de spitsen van EVV wegens buitenspel afgefloten. Echte mogelijkheden ontstonden er niet voor OWIOS. Het duurde dan ook even voordat EVV afstand nam.
De foutjes van OWIOS werden door de klasse van EVV ook gelijk afgestraft. Grote man bij EVV was Jeroen Evelein. In de 24e minuut kopte hij een voorzet van de zijkant zeer fraai in. De tweede goal kwam voort uit lange pass van achteruit en op snelheid controleerde Eveleins knap de bal in de lucht om vervolgens keeper Kuiper te verschalken. Ruststand derhalve 2-0.

De tweede helft ging gelijk op voor beide ploegen met kansen voor beiden. Vlak na rust raakte OWIOS uit een kopbal van Mensink reeds de lat. De spitsen van EVV werden beter aan banden gelegd door de verdedigers onder leiding van Hendri Nagelhout en OWIOS kwam hierdoor wat beter in het spel. Tevens gaf jongeling Cornell Balk wederom zijn visitekaartje af met zijn invalbeurt.
Mede hierdoor creëerde OWIOS enkele mogelijkheden met afstandsschoten vanaf de 16. Helaas voor OWIOS misten de schoten richting om het doelman Vercruysse van EVV echt moeilijk te maken. Ook onder druk in de achterste linie bleef EVV de voetballende oplossing zoeken en vinden om weer tot een nieuwe aanval te komen.
In de 80e minuut ging OWIOS 1-op-1 spelen om de aansluitingstreffer te forceren. De klasse van EVV kwam al na een minuut aan de oppervlakte, want na balverlies werd razendsnel de diepte gezocht en scoorde Chefrino Eind 0-3. 2 minuten later volgde een dubieuze penalty en maakte Evelein zijn 3e van de avond en bracht de stand op 0-4. Nadat Van den Hul een vrije trap net naast schoot, maakte in een snelle uitval wederom Eind de 0-5 in de 86e minuut. Iedereen ging er van uit dat dit de eindstand zou zijn.

De ‘eretreffer’ werd gemaakt door Patrick Mensink in de 90e minuut. Na een blessurebehandeling ontving OWIOS de bal terug. Mensink schoot de bal van grote afstand terug richting doel, maar daar stond nog niet keeper Vercruysse. Eindstand 1-5.

EVV neemt door deze overwinning het in de 2e ronde op tegen zondag Topklasser De Treffers. OWIOS rest een unieke ervaring van de landelijke KNVB-beker. As. zaterdag zal OWIOS zich gaan opmaken voor de bekerwedstrijd van district Oost tegen SDC Putten.