woensdag 28 augustus 2013

Elburger sc wint bekerwedstrijd van VSCO '61

Elburger Sportclub heeft zich dinsdagavond geplaatst voor de volgende ronde om de KNVB-districtsbeker. Zelf wonnen de Elburgers in de enige echte derby dit seizoen, althans voor de blauw-witten, met 4-2 van V.S.C.O. ´61, terwijl de andere wedstrijd in poule 2, tussen Zwart Wit ´63 en Hulshorst in een 2-2 gelijkspel eindigde.

Na tien jaar de geel-zwarte kleuren te hebben verdedigd, speelde Wim de Vries, die naar zijn oude club terugkeerde, nu tegen zijn vroegere kornuiten. De wens van de lange aanvaller om nog enkele jaren met z´n jongere broer Marco te spelen ging hiermee in vervulling.

De eerste helft deden beide partijen nauwelijks iets voor elkaar onder, al dreigde bij Elburger Sportclub via de linkervleugel wel meer gevaar. Nadat bij de thuisclub Martijn Pluim een goede mogelijkheid onbenut had gelaten sloegen de blauw-witten toe.   


Na een perfect uitgevoerde aanval via de linkervleugel was het Raoul Jessurun die Remco Timmer op maat bediende en de bal van dichtbij achter Jaap Jan Schoonhoven tikte. De formatie van Henk Nieuwenhuis had nog voor rust de score kunnen verdubbelen, maar sprong te slordig om met de mogelijkheden.

In een tijdsbestek van amper twintig minuten direct na de hervatting liepen de blauw-witten in een productieve opleving uit naar een zeer ruime 4-0 voorsprong. Eerst was het Remco Timmer die een voorzet van Marco de Vries ineens op z´n linker nam en de bal onhoudbaar tegen de touwen joeg.


Niet veel later bracht Wim de Vries op aangeven van Timmer de 3-0 stand op de borden, hoewel deze treffer wel enigszins naar buitenspel riekte. Ietwat geflatteerd produceerden de Elburgers nog een vierde treffer. Een als voorzet bedoeld schot van Marco de Vries plofte onhoudbaar voor Schoonhoven in de rechterbovenhoek.

De blauw-witten geloofden het vervolgens wel terwijl V.S.C.O. niet in staat bleek om het de Elburger-afweer echt lastig te maken.

In de slotminuten wist de hardwerkende thuisclub de stand nog een enigszins draaglijker aanzien te geven door twee verdiende tegentreffers van Rinse van de Velde en Weshly Pater.

(foto's Eddy Bossenbroek - www.nwvfoto.nl )


Geen opmerkingen:

Een reactie posten