woensdag 28 augustus 2013

VSCO’61 verliest van Elburger SC

In een derby die op het veld geen echte derby wilde worden, wist Elburger SC in een matig duel met 2-4 te winnen van VSCO’61.  Grote man aan de kant van Elburger SC was Marco de Vries die aan de basis stond van drie treffers en zelf het vierde doelpunt voor zijn rekening nam.

In het rommelige duel waren de eerste kansen voor Elburger SC. Doelman Jaap Jan Schoonhoven had het geluk aan zijn kant toen een slippertje van hem op een schot van Marco de Vries net naast het doel verdween. De corner die hierop volgde werd in kansrijke positie door Andries van de Beek voorlangs gekopt, terwijl iedereen op een doelpunt rekende. In de 19e minuut reageerde Marco de Vries goed op een dieptepass van Robbert van Schie en hij bood Remco Timmer een niet te missen kans (0-1).

Ook hierna waren de beste mogelijkheden voor Elburger SC, maar tot uitgespeelde kansen kwam het niet. De beste kans was voor VSCO-speler Wesley Pater die oog in oog met doelman Björn Onderstal de bal ruim naast mikte. In de slotfase van de eerste helft krulde Robin Augustin de bal op het doel van doelman Onderstal, maar de bal verdween naast het doel.

In de tweede helft was de wedstrijd snel beslist. Uit een voorzet van Marco de Vries nam Remco Timmer de bal in een keer op de slof en schoot de bal prachtig binnen. In de 53e minuut speelde Marco de Vries de bal diep op Wim de Vries, die in buitenspelpositie de 0-3 mocht binnentikken. Scheidsrechter Langendonk negeerde hierbij het vlagsignaal van assistent scheidsrechter Wichert Spijkerboer. Na een uur spelen verdween een als voorzet bedoelde bal van Remco de Vries bij de tweede paal in het doel, waardoor de wedstrijd definitief op slot zat.

Nadat Wim de Vries op aangeven van zijn broer Marco op doelman Schoonhoven schoot, was namens VSCO’61 Rinse van der Velde dichtbij een treffer, maar hij zag de bal via de lat overgaan. Toch wist VSCO’61 in de slotfase de spreekwoordelijke eer te redden. Na een dieptepass van Remco van ’t Hul op Alwin Zieleman wist Van der Velde de 1-4 binnen te tikken. In de slotminuut van de wedstrijd bracht Wesley Pater met een mooie lob de eindstand op 2-4 en gaf daarmee de stand een iets dragelijker aanzien.

Door dit resultaat en het gelijke spel tussen ZwartWit’63 en Hulshorst is Elburger SC al zeker van plaatsing voor de volgende bekerronde. Zaterdag speelt VSCO’61 thuis tegen ZwartWit’63. De wedstrijd op sportpark de Heughte begint om 14:30 uur.