donderdag 15 augustus 2013

sv 't Harde verslaat de Elburger SC met ruime cijfers (Veluwecup)

Elburger Sportclub is woensdagavond in haar eerste wedstrijd om de Veluwecup tegen gemeentegenoot s.v. 't Harde behoorlijk te kijk gezet. Met maar liefst 5-0 werd de ploeg van Henk Nieuwenhuis afgeserveerd.

Natuurlijk kan als excuus worden aangevoerd dat een handvol spelers om uiteenlopende redenen ontbraken, maar dat doet niets af aan de fraaie en verdiende zege van de ploeg van Edwin van Egteren. Na de degradatie, afgelopen seizoen, zien we de groen-witten zelfs als één van de belangrijkste kandidaten voor de titel.

Al na acht minuten moest doelman Bjarn Onderstal zwichten voor een treffer van Thomas Boer. ´t Harde verdubbelde zelfs de voorsprong door een doelpunt van Mark Reezigt, maar de Elburgers hadden nog voor de thee op gelijke hoogte kunnen komen ware het niet dat Wim de Vries en Remco Timmer een uitstekende doelman Nick Grootkarzijn op hun weg vonden.

Na de hervatting ging de wedstrijd aanvankelijk gelijk op, zonder dat beide ploegen echte uitgespeelde kansen kregen. Dat veranderde in het laatste kwartier toen de Elburgers steeds meer ruimte weggaven en ’t Harde uit kon lopen naar een handvol treffers. Nadat eerst Michael Jeensma de stand op 3-0 had gebracht was het vervolgens Diand Dekker die tweemaal scoorde; de laatste uit een zeer fraaie kopbal.

De eerste wedstrijd tussen OWIOS en s.v. Epe, afgelopen dinsdagavond, eindigde in een gelijkspel: 1-1.
sv Epe kwam in de eerste helft op een 1-0 voorsprong door een doelpunt van Koen Logen maar vlak daarna werd de 1-1 gemaakt door OWIOS-spits William van den Hul waardoor de eindstand al in de eerste helft op het scorebord stond.

A.s. zaterdag staat om 13.00 uur de wedstrijd OWIOS – Elburger Sportclub op het programma, terwijl om 15.00 uur de ploegen van s.v. ’t Harde en s.v. Epe tegen elkaar in het strijdperk treden in afsluitende wedstrijd om de Veluwecup 2013.

Dit alles op sportpark Bovenmolen in Oldebroek, zie voor meer informatie over de Veluwecup www.veluwecup.nl