vrijdag 30 augustus 2013

Voorbeschouwingen bekervoetbal zaterdag 31 augustus

Zaterdag worden er nog bekerduels afgewerkt door de clubs uit de regio voordat volgende week de nieuwe competitie losbarst.
De kaarten in de poules zijn of lijken reeds geschut dus voor de trainers is dit nog een mooi moment om wat dingen uit te proberen.

Lees hieronder de voorbeschouwingen op VSCO'61 - ZwartWit'63, Elburger SC - vv Hulshorst en SDC Putten - OWIOS.


VSCO’61 voor beker tegen ZwartWit’63

Zaterdag speelt VSCO’61 haar laatste wedstrijd in de bekerpoule tegen ZwartWit’63 uit Harderwijk.
Het duel op sportpark de Heughte in Oosterwolde begint om 14:30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter G.J. Westenbroek.

Voor beide teams staat in het bekertoernooi niets meer op het spel. Beide teams speelden gelijk tegen Hulshorst en verloren van Elburger SC. Daarmee is Elburger SC zeker van plaatsing voor de volgende bekerronde. Interessant is wel dat beide teams elkaar dit seizoen in de competitie treffen. Over veertien dagen treden beide teams opnieuw aan in Oosterwolde voor de tweede ronde in de competitie.

Plaatsing voor de volgende ronde staat zaterdag niet op het spel, maar wel het aftasten hoe beide teams er voor staan zo vlak voor aanvang van de competitie. Voor velen zullen beide teams als een van de favorieten gelden voor het kampioenschap. Of dat realistisch is, valt te bezien omdat beide teams nog niet echt hebben kunnen imponeren in de voorbereiding, inclusief de beide bekerduels.

De verwachtingen zijn echter hoog gespannen en het is nu tijd omdat te vertalen naar het veld. Zaterdag is het dus een mooie graadmeter hoe beide teams er voorstaan. Of beide teams zich helemaal bloot geven met het gegeven dat ze elkaar over veertien dagen opnieuw treffen, valt moeilijk te voorspellen. Met een goed gevoel beginnen aan de competitie is natuurlijk ook wel wat waard, dus houden we het erop dat beide teams zaterdag voor de overwinning gaan om met een goed gevoel aan de competitie te kunnen beginnen.
 

Elburger SC voor de beker tegen Hulshorst

De wedstrijdsecretaris van Elburger Sportclub kan zich de moeite besparen om voor zaterdag 19 oktober a.s. op zoek te gaan naar een tegenstander voor een vriendschappelijke wedstrijd.
Op die dag wordt namelijk de volgende ronde gespeeld om de KNVB-districtsbeker. 
De blauw-witten plaatsten zich hiervoor door afgelopen dinsdagavond zelf met 4-2 te winnen van V.S.C.O.´61 en zagen de twee andere ploegen, ZwartWit´63 en Hulshorst, in poule nr. 2, in hun onderlinge treffen gelijk spelen (2-2).
De laatste poulewedstrijd, zaterdag 31 aug. thuis tegen 3e klasser Hulshorst is er dus één om, maar eens een cliché te gebruiken, des keizers baard.
 
Een week voordat de competitie losbarst met een thuiswedstrijd  tegen KHC zal oefenmeester Henk Nieuwenhuis wellicht van de gelegenheid gebruik maken om op enig moment  met het sterkste elftal aan te treden. Dat zelfde geldt ook voor Hulshorst dat de competitie opent met een uitwedstrijd tegen Elspeet.

De wedstrijd op het Burgem. Bode Sportpark begint om 14.30 uur.

 
OWIOS voor de beker tegen SDC Putten

OWIOS speelt zaterdag haar tweede bekerwedstrijd tegen SDC Putten op sportpark Putter Eng.
Deze tweede bekerwedstrijd zal zaterdag 31 augustus om 14.30 uur beginnen. De wedstrijd staat onder leiding van de heer W. Smit.

Na de unieke ervaring van OWIOS in de landelijke KNVB-beker kan OWIOS zich weer richten op de reguliere beker. OWIOS zit in de bekerpoule met WHC (zaterdag hoofdklasse C), Rohda Raalte (zondag hoofdklasse C) en SDC Putten (zaterdag hoofdklasse A). De nummers 1 en 2 van deze poule gaan door naar de volgende ronde. WHC heeft reeds twee wedstrijden gewonnen en gaat aan de leiding. SDC Putten volgt op 3 punten met twee gespeelde wedstrijden. Rohda Raalte en OWIOS hebben hun wedstrijd verloren.
Zowel Rohda Raalte als OWIOS hebben nog een wedstrijd tegoed. Beide ploegen hadden afgelopen week een wedstrijd om de landelijke KNVB-beker en om deze reden is onderlinge wedstrijd verplaatst naar as. dinsdag 3 september. Alle ploegen hebben nog kans om door te gaan naar de volgende ronde.

Hoofdklasser SDC Putten promoveerde vorig jaar via de na-competitie naar de hoofdklasse. Komend seizoen zal SDC Putten weer gaan acteren in de hoofdklasse A. In de eerste bekerwedstrijd zette SDC Putten Rohda Raalte met 3-0 aan de kant. Vorige week was WHC echter met 2-1 nipt te sterk en werden de punten in Wezep gelaten.

In de eerste bekerwedstrijd kon OWIOS geen potten breken tegen WHC en verloor de wedstrijd met 3-0. OWIOS kwam nog duidelijk wedstrijdritme te kort om het WHC echt moeilijk te kunnen maken. Afgelopen woensdag voetbalde OWIOS om de landelijke KNVB-beker tegen Topklasser EVV. OWIOS speelde verdienstelijk, maar kreeg in de laatste minuten toch nog drie doelpunten tegen 1-5. Organisatorisch zag het er allemaal goed uit en OWIOS heeft de stijgende lijn te pakken om op tijd klaar te zijn voor de competitie.

Beide ploegen zullen voor de winst willen gaan om de volgende ronde te halen. Een nederlaag voor beiden betekent zo goed als zeker dat men uitgeschakeld is voor de volgende ronde. OWIOS kent het bekertoernooi van het afgelopen seizoen en zal er alles aan doen om deze wedstrijd in winst om te zetten.

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten