woensdag 21 augustus 2013

Elburger SC verslaat Zwart-Wit'63 met ruime cijfers

Elburger Sportclub is de eerste wedstrijd in poule-fase om de KNVB districtsbeker goed begonnen. In de thuiswedstrijd tegen 3e klasser Zwart Wit ’63 uit Harderwijk werd een ruime 4-0 overwinning behaald.

De Elburgers traden met vrijwel hetzelfde elftal binnen de lijnen als afgelopen zaterdag tijdens de Veluwecup tegen OWIOS voor rust.
Nu vrijwel alle spelers weer beschikbaar zijn, lijkt het er op dat de formatie van trainer Henk Nieuwenhuis, bij de competitiestart, over ruim twee weken, in grote lijnen vast staat.

Binnen tien kwamen de blauw-witten al aan de leiding toen de weer bij zijn oude club teruggekeerde Wim de Vries, op aangeven van Remco Timmer, zijn eerste officiële treffer noteerde.

Dat de thuisclub mede door de komst van De Vries in de lucht (nog) sterker is geworden bewees de lange aanvaller niet veel later door een scherp genomen hoekschop van Robbert van Schie snoeihard in te koppen.

Zwart Wit, dat na de degradatie een aantal spelers zag vertrekken naar o.a. het naburige FC Horst, liet zich zeker niet onbetuigd, maar de ESC-defensie met aan het hoofd doelman Bjarn Onderstal kwam niet in grote problemen.

Nog voor rust was de wedstrijd in feite al beslist. In een familieonderonsje was het Wim de Vries die zijn broer Marco, na een misverstand in de Zwart Wit-defensie, aanspeelde en vervolgens nummer drie op de borden te bracht.

In de tweede helft gingen de ESC-supporters er nog eens goed voor zitten, maar verder dan een treffer van Raoul Jessurun, die een inzet van Van Schie, middels een kopbal, verzilverde kwam de thuisclub niet.

A.s. zaterdag 24 aug. komt Elburger Sportclub voor een vriendschappelijke ontmoeting in actie tegen zondag 3e klasser s.v. Epe.

Het was aanvankelijk de bedoeling dat deze wedstrijd onderdeel zou vormen van het recent gehouden toernooi om de Veluwecup, maar vanwege bekerverplichtingen van OWIOS moest de laatste toernooidag worden geschrapt.

De wedstrijd op het Burgem. Bode Sportpark begint om 14.30 uur.