zondag 11 augustus 2013

Flevo Boys wint 32e editie Berend Elzerman Toernooi

In de finale van het Berend Elzerman Toernooi heeft Flevo Boys met ruime cijfers gewonnen van gastheer VSCO’61.

De polderbewoners wisten uiteindelijke een ruime 0-6 zege te behalen en schreven hiermee de 32e editie op hun naam.

De strijd om de 3e plaats werd uiteindelijk gewonnen door WHC, zij versloegen WVF met 3-1.

Flevo Boys veel te sterk voor VSCO'61
 
Al na een kwartier kwam Flevo Boys op voorsprong door een treffer van Timon Rorije. Nog in het eerste half uur wist Randy Jelies de voorsprong te verdubbelen. VSCO’61 bleef ondanks de sterkere tegenstander veelvuldig de aanval zoeken en dit resulteerde in een mogelijkheid voor Gerwin de Leeuw die zijn inzet naast het doel zag verdwijnen. Even daarvoor schoot Bert van ’t Hof net naast.

In het tweede gedeelte was Flevo Boys opnieuw trefzeker. Doelpunten van Arjen Spaan en Aran Nijboer zorgden voor een 0-4 voorsprong. VSCO’61 kon hier in deze fase echter niet veel tegenover stellen en moest toezien hoe er met deze stand op het scorebord begonnen werd aan het derde deel van de wedstrijd.

In het derde deel vergrootte Flevo Boys de marge naar zes doelpunten. Frank Post en Danny Mazereeuw waren trefzeker voor de mannen van Wiljan Mossing Holsteijn. In het laatste gedeelte was VSCO’61 nadrukkelijk op zoek naar de verdiende eretreffer, deze kwam er echter niet. Zowel Remco van ’t Hul als Rinse van der Velde zagen hun inzet op de lat uiteenspatten.

Flevo Boys heeft door de winst op VSCO’61 haar eerste deelname aan het Berend Elzerman Toernooi direct weten te verzilveren met de toernooioverwinning. De vereniging uit Emmeloord heeft hiermee ook de primeur om als eerste het Berend Elzerman Toernooi op het nieuwe kunstgrasveld op Sportpark De Heughte te winnen.
 
 
WHC wordt derde op Berend Elzerman Toernooi
 
WHC heeft in de kleine finale van het Berend Elzerman Toernooi met 3-1 weten te winnen van WVF. Hiermee legt de ploeg uit Wezep beslag op de derde plek. WHC wist vooral door enkele individuele acties de wedstrijd al vroegtijdig in haar voordeel te beslissen.
 
In de beginfase van de wedstrijd ging het spel gelijk op. WHC kwam iets sterker uit de startblokken en probeerde door van achteruit op te bouwen een gaatje te vinden in de defensie van WVF. Grote kansen werden door beide ploegen niet gecreëerd. Pas aan het eind van het eerste bedrijf kwam er een redelijke kans voor WVF, dit leverde echter geen treffer op. Even daarna wist WHC in de 27e minuut wel de openingstreffer te scoren. Dit na een individuele actie van Tjeerd Korf.
 
In het tweede deel van de wedstrijd wist WHC al na enkele minuten de wedstrijd te beslissen door een doelpunt van nummer 6, Pernely Biya. In het vervolg van de wedstrijd drong WVF aan op een aansluitingstreffer. Grote kansen leverde dit echter niet op. Wel kregen beide ploegen nog enkele kleine kansen, die voor beide doelmannen geen problemen opleverden.
 
WVF wist in het derde deel van de wedstrijd direct een grote kans te creëren, helaas zonder doelpunt. Het vervolg van de wedstrijd op Sportpark De Heughte toonde vooral een strijd op het middenveld en er was behalve een vrije trap van WHC weinig spektakel in de beide strafschopgebieden te beleven. Pas tegen het eind van de wedstrijd wist WHC weer gevaarlijk te worden en dit leverde een doelpunt van Benjamin Ozkok op. De wedstrijd zat met deze 3-0 definitief in het slot.
 
In de laatste minuut wist WVF haar eer nog te redden door een doelpunt van Lennart Bril. Balverlies van WHC werd na een snelle counter doeltreffend afgestraft. Hiermee werd de eindstand van 3-1 bereikt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten