zondag 18 augustus 2013

OWIOS verslaat Elburger SC tijdens de Veluwecup

Ondanks het feit dat ook de tweede wedstrijd om de Veluwecup, nu tegen gastheer OWIOS, met nipte cijfers (2-1) verloren ging, liet Elburger Sportclub een betere indruk achter dan in de afgelopen woensdagavond met ruime cijfers verloren ontmoeting tegen de uiteindelijke winnaar: s.v. ’t Harde.


Met de terugkeer van spelers als Raoul Jessurun, Mitchel Kalverda, Marco de Vries en Mark Land hadden de Elburgers nu meer body en kwaliteit in de gelederen.

In de eerste helft waren beide ploegen aan elkaar gewaagd, waarbij duidelijk werd dat de nieuwbakken 1e klasser in William van de Hul en Bennie Veldhoen twee spelers in de ploeg heeft die straks in de competitie belangrijk zullen zijn.

De blauw-witten namen brutaal de leiding nadat een uitstekende genomen vrije trap van Mathijs Frik in tweede instantie Mark Land bereikte die doelman Matthijs Kuiper vervolgens met een bekeken schot in de verre hoek het nakijken gaf.

De Oldebroekers leken nog voor de thee op gelijke hoogte te komen, maar ondanks een aantal hoekschoppen bleven de blauw-witten overeind.

Ook in het tweede gedeelte hield de ploeg van Henk Nieuwenhuis, die inmiddels een viertal spelers had gewisseld, zich goed staande al moest Arjan Goudriaan zijn doelman wel een keer op de doellijn assisteren.
Toch kwam de thuisclub verdiend langszij nadat Hendri Nagelhout doelman Bjarn Onderstal in een onoverzichtelijke situatie met een kopbal passeerde.

Het sportieve duel leek in een puntendeling te eindigen, maar in blessuretijd eiste de thuisclub, na een uitstekende aanval waaruit Bennie Veldhoen tenslotte scoorde, alsnog de volle winst voor zich op.



meer foto's op www.nwvfoto.nl
Ondanks de 4-3 nederlaag, later op de middag van s.v. ’t Harde tegen de zondag 3e klasser s.v. Epe, werd de ploeg van Edwin van Egteren, voor de tweede maal winnaar van de vierde en geslaagde editie van de Veluwecup.

A.s. dinsdagavond komt Elburger Sportclub opnieuw in actie. In de eerste ronde (poule-fase) in de strijd om de KNVB-districtsbeker ontmoeten de blauw-witten in de eerste in een serie van drie wedstrijden een oude bekende n.l. Zwart Wit ’63 uit Harderwijk. Vorig seizoen nog oppponent in de competitie, maar nu, na de degradatie, uitkomend in de 3e klasse.

Onlangs troffen beide ploegen elkaar ook al in een vriendschappelijk duel dat toen door de Elburgers werd gewonnen.

Het duel op het Burgem. Bode Sportpark begint om 20.00 uur.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten