woensdag 7 augustus 2013

VSCO’61 wint openingswedstrijd Berend Elzerman Toernooi

VSCO’61 heeft het openingsduel van het eigen Berend Elzerman Toernooi gewonnen. In een voor het publiek vermakelijke wedstrijd wisten de Kanaries uiteindelijk één keer meer te scoren. Het werd 5-4 in een doelpuntrijk duel. Een mooie opening van het nieuwe kunstgrasveld op sportpark De Heughte.

VSCO’61 begon sterk aan de wedstrijd. Al na 11 minuten wist Remco van ’t Hul het net te vinden. Zeker in de eerste 30 minuten wisten de spelers van VSCO’61 elkaar beter te vinden en zaten kort op de bal. Dit resulteerde na 30 minuten in een 3-1 voorsprong bij de eerste pauze. Er was toen door VSCO’61 gescoord door Remco van ’t Hul en Nick Koele. Tjeerd Korf had tegengescoord voor WHC.

In het tweede bedrijf van weer een half uur kwam WHC beter in de wedstrijd. Ibrahim Tuncer en Rossi Dati zorgden voor een gelijke stand van 3-3. Vlak hierop moest Nico Nagelhout met een rode kaart het veld verlaten. Direct na de spelhervatting wist VSCO’61 in ondertal op een 4-3 voorsprong te komen door een doelpunt van Rinse van der Velde. Vlak voor het einde van het tweede deel van wederom 30 minuten was het opnieuw Rinse van der Velde die de 5-3 liet aantekenen.

In het laatste deel van de wedstrijd consolideerde VSCO’61 de voorsprong. WHC drong wel aan, maar de scherpte ontbrak. In de slotminuut van de wedstrijd bepaalde Jeffrey van Amersfoort namens WHC de eindstand op 5-4.

Dat betekent dat VSCO’61 zaterdag 10 augustus om 16.30 uur de finale speelt tegen de winnaar van de wedstrijd WVF - Flevo Boys, die morgenavond om 19.30 uur op De Heughte gespeeld wordt.

WHC zal zaterdag om 14.00 uur dan spelen om de derde plaats tegen de verliezer.