woensdag 7 augustus 2013

Elburger SC wint oefenduel van Zwart-Wit'63

Elburger Sportclub heeft dinsdagavond de vriendschappelijke wedstrijd tegen Zwart Wit' 63 uit Harderwijk met 3-1 gewonnen.
De gasten, die afgelopen seizoen degradeerden uit de 2e klasse, kwamen voor rust nog wel op een 1-0 voorsprong. De thuisclub, die een handvol spelers miste vanwege vakanties, kon in die eerste helft nog weinig potten breken.

Na de hervatting waren de Elburgers, met de verdienstelijk debuterende van de A-junioren overgekomen Niels Bosman, Simo Palaskonis en Bjorn van de Wetering, veel vaker op de helft van de tegenstander te vinden.

Nadat Wim de Vries de gelijkmaker op zijn naam had gebracht was het even later broer Marco die een fraaie aanval doeltreffend afrondde. De mooiste treffer van de avond kwam van de voet van Mathijs Frik, die een vrije trap vanaf 20 meter snoeihard in de kruising joeg.

Overigens is Zwart Wit ook één van de drie tegenstanders die Elburger Sportclub treft in de eerste ronde (poule-fase) om de KNVB districtsbeker.
In dat kader ontmoeten beide clubs elkaar weer op dinsdag 20 augustus in Elburg.