zondag 25 augustus 2013

Elburger SC speelt in oefenduel gelijk tegen sv Epe

De vriendschappelijke wedstrijd tussen Elburger Sportclub en zondag 3e klasser s.v. Epe is afgelopen zaterdag geëindigd in een zeer doelpuntrijk 3-3 gelijkspel.

Pas toen Epe door een fraaie boogbal van Stef Veldwijk al vroeg in de wedstrijd op een comfortabele 3-0 voorsprong was gekomen, had de thuisclub blijkbaar in de gaten dat scheidsrechter Keijl uit Heerde zo´n kleine twintig minuten daarvoor voor het beginsignaal had gefloten.
Koen Loggen en Stefan Lokhorst hadden voor de Eper-ploeg al ook gescoord waarbij er bij de thuisclub defensief van alles mis ging.
Toch kregen de blauw-witten in deze doelpuntrijke wedstrijd diverse kansen om de score nog voor rust een draaglijker aanzien te geven en dat gebeurde ook nadat Wim de Vries tot twee keer geknoei in de Eper-afweer doeltreffend had weten af te straffen.

Na de hervatting bracht trainer Henk Nieuwenhuis maar liefst vijf verse krachten binnen de lijnen en één daarvan, Remco Timmer, was al na enkele minuten succesvol door een fraaie actie van de snelle Erik-Jan Hutten af te ronden.

Hierna kregen beide ploegen nog volop mogelijkheden maar, ondanks enkele hachelijke situaties voor beide goals, werd er niet meer gescoord.

A.s. dinsdagavond 27 augustus gaat Elburger Sportclub op bezoek bij buurtgenoot VSCO'61 te Oosterwolde, voor de tweede wedstrijd in de poule-fase om de KNVB-districtsbeker.

Na de degradatie van afgelopen seizoen, waardoor de geel-zwarten extra gemotiveerd zullen zijn, kunnen de blauw-witten op een zeer warm onthaal rekenen. Zeker na het enigszins teleurstellende 3-3 gelijke spel van VSCO'61 in de eerste wedstrijd tegen Hulshorst.

De ontmoeting op sportpark De Heughte begint om 19.30 uur.