vrijdag 23 augustus 2013

Bekerkraker op sportpark Bovenmolen; OWIOS-WHC

De eerste officiële wedstrijd staat weer op het programma en het betreft gelijk een kraker: OWIOS – WHC.
Deze eerste bekerwedstrijd van het seizoen zal zaterdag 24 augustus om 14.30 uur aanvangen op sportpark Bovenmolen.
De wedstrijd staat onder leiding van de heer W.G. Jansen.

Het seizoen zal voor beide ploegen starten met een onvervalste, gemeentelijke derby. OWIOS (zaterdag 1e klasse D) en WHC (zaterdag hoofdklasse C) treffen elkaar weer in de beker. Het betreft een wedstrijd in de poulefase van het bekertoernooi. 
De andere ploegen in deze poule zijn Rohda Raalte (zondag hoofdklasse C) en SDC Putten (zaterdag hoofdklasse A). De nummers 1 en 2 van deze poule gaan door naar de volgende ronde. 
 
Afgelopen jaar trof OWIOS in de tweede ronde van het bekertoernooi ook al WHC. Verassend werd er in het hol van de leeuw met 1-0 gewonnen door OWIOS en dat was de opmaat voor een zeer succesvol bekertoernooi met uiteindelijk plaatsing voor de KNVB-beker.

WHC is het nieuwe seizoen met vele nieuwe gezichten in de selectie wisselend begonnen. Op het Berend Elzermantoernooi werd de 1e wedstrijd verloren met 5-4 van VSCO. De opgaande lijn werd na deze wedstrijd ingezet en in de kleine finale tegen WVF werd er met 3-1 gewonnen.
Afgelopen zaterdag werd er met 3-2 gewonnen van RVO FC Groningen/ Cambuur A1. Afgelopen dinsdag tenslotte oefende men tegen Bennekom en won WHC met 3-1.
 
OWIOS oefende twee keer in de voorbereiding. OWIOS speelde in de voorbereiding twee wedstrijden om de Veluwecup. Tegen sv Epe, met oud-trainer Johan Warmelink, werd er met 1-1 gelijkgespeeld.
In de tweede wedstrijd werd er met 2-1 gewonnen van Elburger SC en eindigde OWIOS op een 3e plaats.

Beide ploegen zullen niet rustig aan het seizoen kunnen beginnen. WHC zal revanche willen nemen voor de bekerwedstrijd van afgelopen jaar en zal niet zonder strijd de punten op Bovenmolen achterlaten. OWIOS zal er thuis alles aan doen om de stunt van vorig jaar weer te herhalen en het seizoen op een mooie manier te beginnen door de derby winnend af te sluiten.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten