vrijdag 2 december 2011

ELBURGER SC ONTVANGT D´OLDE VESTE

Na SDV Barneveld, twee weken terug,  wacht Elburger Sportclub a.s. zaterdag opnieuw een  tegenstander waartegen nooit eerder, noch vriendschappelijk of in competitieverband, werd gespeeld.
De blauw-witten gaan  op het eigen Burgemeester Bode Sportpark n.l. de strijd aanbinden tegen d´Olde Veste uit Steenwijk.


De ploeg uit de plaats in de kop van Overijssel speelde eind jaren negentig nog een ondergeschikte rol in de kelder (5e klasse) van het zaterdagamateurvoetbal. Nadien kroop de formatie van trainer Arno Hoekstra  langzaam uit de anonimiteit om vervolgens uit te groeien tot een volwaardige 1e klasser.

Afgelopen seizoen eindigde men achter kampioen Urk op een verdienstelijke tweede plaats en werd en-passent ook  een periode-titel  behaald.   

Na jarenlang in het vertrouwde district noord te zijn uitgekomen, maakt d´Olde Veste dit seizoen haar debuut in de oostelijke afdeling en bezet momenteel de achtste plaats met 13 punten.

Voor hekkensluiter  Elburger Sportclub wordt de situatie met de week somberder. Met een schamele vier punten lijkt degradatie halverwege het seizoen al  bijna een feit.

Toch  hebben Egbert Kragt en z´n mannen het hoofd nog niet in de schoot gelegd.  

De wedstrijd in Elburg begint om 14.30 uur en staat onder leiding van de heer J.J.A. Visser uit Arnhem.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten