zondag 11 december 2011

Strakke verdediging levert Bossini G.S.Stars overwinning op

Zaterdag 10 december reisden de basketballers van Bossini G.S.Stars af naar Almelo voor een wedstrijd tegen hekkensluiter Uitsmijters. De selectie van de Elburgers was uitgedund door blessures van Alex Tuinfort en Roel Kramer. De ploeg uit Almelo is gepromoveerd uit de Hoofdklasse en daarmee een oude bekende van Bossini G.S.Stars. Uitsmijters wist dit seizoen nog niet winnen.

De thuisploeg startte de wedstrijd direct met een zone-verdediging en zou dit de gehele wedstrijd vol houden. Bossini G.S.Stars had de eerst minuten wat moeite om hun aanval hier op aan te passen. Uitsmijters liep uit naar een 14-9 voorsprong. De Elburgers eindigden het eerste kwart echter met een 12-3 run en brachten de tussenstand naar 16-23.

In het tweede kwart speelden de ploegen gelijk op en bleef het verschil steeds 7 punten.

Aanvallend liep het nog niet soepel bij de Elburgers, maar de verdediging stond prima, was de conclusie van coach Martin Kramer in de rust. In het derde kwart kwamen de schutters van Bossini G.S.Stars eindelijk los en door driepunters van Jeroen Doek, Ruben Grootkarzijn en de broers Ronald en Joachim van de Weg werd de voorsprong uitgebouwd naar 43-54 aan het eind van het derde kwart.

Uitsmijters leunde in deze fase zwaar op hun goede center Van Rijn. Hij moest echter de hele wedstrijd spelen en zakte in de beginfase van het laatste kwart weg. Hierdoor lagen er voor de Elburgers kansen inside. Dimitri Braakman maakte daar met een spectaculaire denderdunk dankbaar gebruik van. Elburg leek naar een ruime overwinning te gaan. In de eindfase slopen er echter foutjes in de aanval van Bossini G.S.Stars. Onnodig balverlies gaf Uitsmijters extra scoringskansen en de thuisploeg sloop dichterbij.

Gelukkig tikte de tijd weg en wisten de Elburgers net op tijd de organisatie te herpakken. Hierdoor werd het in de slotminuten niet spannend en stond er na 40 minuten basketbal een eindstand van 65-72 op het scorebord.

Volgende week speelt Bossini G.S.Stars haar laatste wedstrijd voor de korte winterstop in Katwijk tegen STOL-Grasshoppers.